Getest & goedgekeurd: de RadMini Electric Fat Bike

Gepubliceerd op 1 september 2021 door ELLE Partner
Getest & goedgekeurd: de RadMini Electric Fat Bike Rad Power Bikes

Elektrische fietsen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De e-fatbike - oftewel de elektrische fiets met dikke banden - scheert deze zomer hoge toppen in ons land. Lees hier het verslag van onze uitgebreide testrit met de RadMini Electric Fat Bike.


Laat het ruige uiterlijk van de RadMini je niet bedotten: achter de dikke banden schuilt vooral veel comfort. Dat maakt deze e-fatbike van het Amerikaanse merk Rad Power Bikes handig om mee te cruisen door de stad óf op het platteland. Ben je net zoals wij geen doorgewinterde coureur? Maak je geen zorgen: de RadMini maakt van fietsen een eitje. En dat begint bij de ‘Twist Power Assist’, deze loopondersteuning zorgt voor een duwtje in de rug waardoor je een vliegende start maakt. 

Snelle hellingen

Eenmaal je bent vertrokken kan je op de display het gewenste trapondersteuningsniveau selecteren, gaande van 0 tot 5. Nood aan een stevige workout? Houd dan niveau 0 aan. Rijd je een overwegend plat parcours, dan kom je met 1 of 2 al een heel eind. Stand 3 of 4 helpen je zonder problemen bergop en op 5 kan je zelf de steilste helling te baas. Met zijn 30kg is de RadMini zeker niet de lichtste elektrische fiets op de markt. Maar dankzij de zeven versnellingen trotseer je verraderlijke heuvelbeklimmingen zonder probleem en behoud je ook op topsnelheid bij afdalingen de controle over de pedalen.

Technische snufjes

Je snelheid, die monitor je samen met je verbruik op de display. Je vind er eveneens een odometer waarmee je kan berekenen hoeveel kilometers je al met je Fat Bike hebt afgelegd en dus niet met de auto hebt gereden. Daarnaast bevat de display ook een USB-poort waarmee je je gsm onderweg kan opladen. 

Safety first

Naast heel wat technologische snufjes die de RadMini enorm gebruiksvriendelijk maken, scoort de e-fatbike ook op vlak van veiligheid. De fiets bevat immers een geïntegreerd remlicht dat brandt telkens je de rem gebruikt. Daarnaast voorkomt de vouwscharnier onbedoelde ontgrendeling waardoor de fiets solide veilig aanvoelt wanneer deze goed is vergrendeld. Bovendien vangt de schokdempervork de grootste schokken op: stabiliteit gegarandeerd! Tenslotte bevatten de banden een geïntegreerde voering die extra bescherming biedt tegen glas en andere materialen.

RadMini voor maxi plezier

Maar wat is er nu zo ‘mini’ aan de RadMini? Je vouwt hem in 1-2-3 klein waardoor je hem gemakkelijk meeneemt op de trein of in de auto voor een uitstapje. De RadMini is immers niet alleen geschikt voor straten, je kan er ook zonder problemen verharde of boswegen mee berijden. De voor- en achterspatborden zorgen er gelukkig voor dat je outfit ongehavend zijn bestemming haalt. 

Rad Power Bikes

Naast de RadMini heeft Rad Power Bikes een uitgebreid aanbod elektrische fietsen voor elke situatie: 

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Rad Power Bikes.
Radpowerbikes.eu

Lees ook:

Wedstrijd: Emma schenkt twee droomhoofdkussens weg

Beauty secrets: Tiany Kiriloff verklapt het geheim achter haar stralend wit gebit

De 4 meest voorkomende interieurvragen voor jou beantwoord