Getest: Garmin Venu 2 sporthorloge

Geüpdatet op 29 april 2021 door ELLE Partner
Getest: Garmin Venu 2 sporthorlogeGarmin Venu 2

Goed voor jezelf zorgen is cruciaal om je lekker in je vel te voelen. Daarom testte ELLE-journaliste Maxine het gloednieuwe Garmin Venu 2 sporthorloge uit, de perfecte bondgenoot voor een healthy & happy leven.

Het eerste wat opvalt wanneer je de Venu 2 uit het doosje haalt is hoe leuk hij er uitziet. Waar sporthorloges er vroeger allesbehalve fashionable uitzagen, is de Venu 2 net erg stijlvol. Bovendien is hij customizable, niet alleen qua bandjes maar ook qua wijzerplaat kan je hem volledig aanpassen aan je eigen smaak. 

test_sporthorloge
Maxine met het Garmin Venu 2 sporthorloge

Met het horloge kan je een hele waaier aan sporten tracken, dus of je nu een regelrechte gym bunny, pilates girl of zeemeermin bent, de Venu 2 helpt je om nog beter te worden in je lievelingssporten. Zelf is yoga mijn favoriete me-time moment van de dag en het leuke aan dit sporthorloge is dat het heel wat verschillende lessen aanbiedt waarbij het je stap voor stap begeleidt. s Ochtends kies ik graag voor de zonnegroet of de word wakker en krijg energie workout. Mijn smartwatch geeft telkens aan welke houding er volgt en trilt wanneer het tijd is voor de volgende pose. Enorm handig wanneer je snel een yogalesje wil volgen maar niet naar de yogaschool kan of geen laptop in de buurt hebt.

Sportcoach aan je pols

Ook voor wie graag loopt of fietst, is de Garmin Venu 2 een handige tool. Op de Garmin-app vind je verschillende trainingsplannen die je coachen om op een gezonde manier je doelafstand te bereiken. Aangezien ik regelmatig ga lopen, kies ik voor de Garmin Coach Halve Marathon. Mijn horloge stelt een op maat gemaakt trainingsplan voor waarbij ik zelf kies wanneer ik tijd heb voor een loopsessie en in hoeveel weken ik mijn einddoel wil behalen. Tijdens het lopen maak ik ook gebruik van de muziekfunctie waarmee je zowel muziek kan downloaden op het horloge als een verbinding kan maken met Spotify of Deezer. Een pak handiger dan met je smartphone in je hand te proberen je favoriete muziek te selecteren.

Body & mind in balans

Naast het begeleiden en bijhouden van je workouts is de Garmin Venu 2 ook erg nuttig om je algemene gezondheidstoestand in de gaten te houden en bij te sturen, zoals bijvoorbeeld de functie die je slaapkwaliteit monitort. Het horloge toont bovendien je stress-niveau tijdens de dag en geeft een signaal wanneer het tijd is voor wat broodnodige ontspanning, zodat je niet ongemerkt over je grenzen gaat. Dat maakt de Venu 2 zon goede partner-in-crime, niet alleen helpt hij je om gezond te blijven, voldoende te bewegen en jezelf uit te dagen, maar het horloge zorgt er ook voor dat je goed luistert naar je lichaam, waardoor je helemaal in balans voelt.

Garmin Venu 2
Garmin Venu 2

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Garmin.

Garmin.com

Lees ook :