Dit zijn de grootste sportswear trends van 2021

Gepubliceerd op 30 maart 2021 door ELLE België
Dit zijn de grootste sportswear trends van 2021

Van al dat thuiswerken achter je laptop word je helaas niet echt fitter. De motivatie is soms ver te zoeken, maar met behulp van wat fashionable sportswear vlieg je er zo weer in.

Wanneer we ons goed voelen en ook meer energie hebben, zal het makkelijker worden om een online workout van thuis uit te doen. Dus daar brengen we vandaag verandering in! In een stijlvolle sportoutfit krijg je automatisch meer zin om te bewegen. Bij deze, een selectie van sportswear trends. Geen excuses meer om je workout uit te stellen!

Comfy sportbeha’s

Esprit
Esprit

In een zoektocht naar de beste biker shorts of leggings mag je ook sportbeha's niet overslaan. De juiste beha kan een workout maken of breken. Heb je een grotere cupmaat, dan is een sportbeha die je borsten stevig ondersteunt een must tijdens het sporten. De beha’s van PrimaDonna Sport bieden een vollere boezem de juiste steun en een supercomfortabele fit.

Met Etam als stijlcoach moet je nooit meer kiezen tussen techniek of trends. De nieuwe sportcollectie van Etam komt in leuke aquarel prints of in een colorblock effect van wit, blauw en lila. De sportbeha’s zijn van biologisch katoen en erg zacht om aan te raken. Hebben!

Matchy Sportsetjes

IKKS X YUJ
IKKS X YUJ

Shop hier

Als je van bijpassende sets houdt, goed nieuws: ze blijven in 2021 hangen. Wij zijn dol op head-to-toe looks voor sportkleding en casual loungewear. De matching sportsetjes zijn ideaal om je ongegeneerd van je workout-sessie naar de supermarkt te haasten. Kies voor felle kleuren, gekke prints en geribde stoffen om je collectie op te frissen.

De samenwerking tussen IKKS en yoga studio YUJ maakt zijn comeback in de zomer van 2021 met één enkel verlangen: loslaten. De typische rock-chic stijl kun je dragen voor een yoga- of sportsessie; maar ook als je je gewoon mooi en vrij wil voelen.

Lokale labels

A-Typiq
A-TYPIQ

Lokaal winkelen is dan niet echt een trend, maar door de coronacrisis is het belangrijker dan ooit om de eigen economie te steunen. België heeft een aantal leuke labels, denk aan Pure by Luce, 4254sport van Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée of Aesthetic Wolf. Sinds kort vervoegt het Belgische label A-TYPIQ dat mooie rijtje. In 2021 opgericht door twee vriendinnen, Claudia Scheelen en Noemie Flamant, brengt A-TYPIQ activewear dat functionaliteit en fashion moeiteloos combineert. Verder is het merk gebouwd rond één kernwaarde: duurzaamheid.

Modieuze silhouetten

Gymshark
Gymshark

Asymmetrie, meervoudige bandjes en uitgesneden details, geïnspireerd op de catwalks van het seizoen spelen in 2021 een belangrijke rol voor sportstwear. Het voegt net dat tikkeltje extra cachet toe aan je outfit. Die tops kun je trouwens gerust ook dragen naar een feestje of een festival, van zodra dat weer mag. Combineer met een lange rok of een rechte jeans en je bent klaar om te gaan!

Athleisure

Lacoste ss21
Lacoste ss21

Geen nieuwkomer, wel een ge- en bevestigde waarde: je sportoutfit  dragen naar de supermarkt of zelfs het museum is nog steeds helemaal aanvaard in 2021. Onder invloed van de trend doen vooral comfortabele yoga-items en stoere sportschoenen, of tennisrokjes het goed. De grens tussen sportswear en pret à porter vervaagt, maar zorg dat je voor echte sportsessies investeert in degelijke sportschoenen (zoals bijvoorbeeld uit de nieuwste collab tussen Veja en runnerscollectief Jolie Foulée.)

SHOPPING

 VEJA X JOLIE FOULÉE: CONDOR 2
Condor 2, VEJA x Jolie Foulée, €155

Shop hier

Adidas by Stella McCartney
Cropped longsleeve, Adidas by Stella McCartney, €94,95

Shop hier

4254sport sport bh
Lucky Numbers sportbeha, 4254sport, €85

Shop hier

Etam Charline sportbeha
Matching Charline sportbeha, Etam, €29,99
Etam legging
Matching Becky legging, Etam, €35,99

Shop hier

Nike tennisrokje
Victory Flouncy tennisrokje, Nike Performance, € 44,95

Shop hier

Primadonna sportbeha
Grijze sportbeha zonder beugel, Primadonna, € 76,90

Shop hier

Adidas sportschoen
Terrex Hikster, Adidas Performance, € 139,95

Shop hier

Lees ook: Tommy Jeans lanceert duurzame capsulecollectie vol positiviteit

(Stagiaire Melani Purnomo Widagdo)