Met deze tips en toestellen maak je thuis de allerlekkerste koffie ooit

Gepubliceerd op 4 oktober 2021 door Lore Ginneberge
Met deze tips en toestellen maak je thuis de allerlekkerste koffie ooit Unsplash

Lopen de tripjes richting de dichtstbijzijnde koffiebar wat uit de hand, of wil je een perfect gebrouwen kopje tijdens het thuiswerken? Met deze tips en toestellen geniet je elke dag opnieuw van uitzonderlijke koffie bij je thuis.

1. Maal je bonen met een slimme koffiemolen

Voor de allerbeste smaak kan je de koffiebonen in z'n geheel kopen en op het moment zelf malen. Zo komen alle aroma's vrij op het moment dat jij met je eerste slok neemt. Geen idee hoe fijn je je bonen moet malen? Investeer in een degelijke koffiemolen die het werk voor jou doet. Kitchenaid ontwikkelde haar Burr Coffee Grinder zo dat je niet hoeft te twijfelen aan de juiste korrel voor elke brouwmethode.

Hier te koop

Tip: bewaar koffiebonen luchtdicht in een afgesloten trommel of weckpot op een koele, droge en donkere plek. Maal steeds enkel de hoeveelheid die je nodig hebt voor de beste smaak.

koffie thuis
Unsplash

2. Kies een koffiemachine die bij je past

Voor espressofanaten: Sage Bambino

De Bambino is de droom van iedere thuisbarista: een grote portafilter die voor een volle smaak zorgt, een krachtig stoompijpje dat micro-melkschuim creëert en een verwarmingssysteem dat in slechts drie seconden de perfecte espresso op tafel tovert... Dé machine die de concurrentie aangaat met je favoriete koffiebar.

koffie thuis

Hier te koop

Ecologisch verantwoord: Nespresso Vertuo Next

Nespresso schakelt met deze koffiemachine een versnelling hoger op vlak van ecologie. De nieuwe Vertuo Next werd van samenstelling tot verpakking op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier ontworpen.  Zo is de machine gemaakt van 54% gerecycleerd plastic, bestaat 99,5% van de verpakking uit gerecycleerd materiaal en is die verpakking - net zoals het aluminium in de Nespresso-capsules - 100% recycleerbaar.

Shop hier

Voor designlovers: SMEG 50’s Style Bean to Cup koffiemachine

Grafisch gestroomlijnd met een vintage look, deze koffiemachine is het perfecte accessoire in een strak of retro interieur. En of hij ook lekkere koffie kan maken? Wees maar zeker! De vers gemalen bonen laten je toe om maximaal te kunnen genieten van elke kop, en met de verschillende opties kan je eindeloos variëren tussen cappuccino's, espresso's, ristretto's...

koffiemachine

Hier te koop

Lekker compact: Nescafé Dolce Gusto Piccolo XS

Al ziet het toestel er lief en klein uit, het hogedruksysteem is verbazingwekkend krachtig. Geniet van de koffie zoals jij 'm graag drinkt, zonder in te boeten aan plaats op je aanrecht.

koffie thuis

Hier te koop

Voor de grote dorst: KRUPS Grind & Brew

Het Grind & Brew koffiemachine met koffiemolen van KRUPS omvat een automatisch maal- en brouwproces waarmee je de gewenste hoeveelheid koffie en sterkte kunt aangeven. Dankzij de handige timerfunctie zet je de machine al klaar vlak na het ontwaken om nadien rustig van je kopje(s) te genieten.

Shop hier

3. Investeer in een melkopschuimer

Tenzij je uitsluitend espresso's en zwart drinkt, is een heerlijk schuimend laagje melk onmisbaar in een geslaagde koffie. Om tijd en moeite te besparen, komt Sage Appliances met een elektrische melkopschuimer die bovendien regelbaar is in temperatuur. Zo top je zelfs je ice coffee of iced matcha latte af met een luchtig laagje melk, soja- of haverdrink.

 

Hier te koop