Goeste: een culinaire week in Knokke-Heist

Gepubliceerd op 15 oktober 2021 door ELLE Partner
Goeste: een culinaire week in Knokke-Heist © Frankie and Fish

Het Biarritz van het Noorden barst niet alleen van de bruisende strandbars maar biedt ook een thuis aan heel wat culinaire hotspots. Om die adresjes op de kaart te zetten organiseren ELLE Eten en de gemeente Knokke-Heist een tweede editie van de culinaire belevingsweek ‘Goeste’.

Tijdens ‘Goeste’ (her)ontdek je het culinaire aanbod van Knokke-Heist, van snackbar tot sterrenrestaurant, en steun je de lokale horeca na een bewogen jaar. Tussen 4 en 14 november kan je bij de deelnemende restaurants smullen van het beste wat de streek te bieden heeft. Bij elk adresje mag je naast een speciaal belevingsmenu - enkel te proeven tijdens Goeste - leuke extra’s verwachten.

Klinkt genieten van een glaasje bubbels bij fantastische livemuziek of een persoonlijk kennismaking met de chef tijdens een exclusief kijkje achter de schermen je goed in de oren? Noteer de culinaire week dan met stip in je agenda en plan een culinair uitje naar de mooiste badplaats van de Belgische kust.

Wij lichten al enkele deelnemende restaurants voor je uit:

Le Chardonnay, Swolfsstraat 7 - Het Zoute

Le Chardonnay brengt een fijne keuken met verse producten. Hun sublieme op maat gemaakte wijnkaart is ook een grote troef. Hier ervaar je puurheid in zijn fijnste vorm. Het Goeste-menu verrast van begin tot einde, een grote aanrader voor de fijnproevers onder ons.

 

BELEVINGSMENU:

  • Carpaccio van sint-jakobsvruchten / truffelvinaigrette / snippers van ganzenlever
  • Ragout van hert / knolletjes / amandelkroketten
  • Carpaccio van zacht gegaarde ananas / vanille-ijs

De Waterlijn, Zeedijk 173 - Heist

Als je van vis houdt ben je hier op het juiste adres. De Waterlijn is een vaste waarde in Knokke-Heist met een heerlijke jonge en  nieuwe keuken. Smul er van al het lekkers uit onze fantastische Noordzee en laat je meevaren tussen de oesters, kreeft, schelpjes, krabbenpoten, ...

 

BELEVINGSMENU:

  • Zeevruchtenboten (Per persoon bevat een boot een halve kreeft, langoustines, oesters, krabpoten, koningsgarnalen, wulken, tomaat- garnaal, alikruiken, scheermesjes, grijze garnalen, mosselen en vongolé.)

Emjeez, Lippenslaan 151 - Knokke

Bij Emjeez geniet je tijdens Goeste van tapasplanken gevuld met lekkers die ter plaatse worden afgesneden van de Berkel vleessnijmachine. Zalige achtergrondmuziek op de vleugelpiano en een lekker wijntje in de hand. Smaakt naar meer, toch?

 

BELEVINGSMENU:

  • Twee tapasplanken boordevol lekkers in het gezelschap van een glaasje wijn.

Il Trionfo, Paul Parmentierlaan 203 - Knokke

Altijd al eens een kijkje willen nemen in de hartstochtelijke keuken van een Italiaans restaurant? Il Trionfo stelt tijdens Goeste haar keukendeuren open voor de gasten. Hier ervaar je de warme ziel van Italië van dichtbij. Alles wat geserveerd wordt is van Italiaanse oorsprong. Authentieker kan het alvast niet worden!

 

BELEVINGSMENU:

  • Brooddegustatie met dip hapjes
  • Vitello Tonnato
  • Ravioli met truffel
  • Catch of the day met risotto of entrecôte
  • Tiramisu of koffie

Benieuwd naar wat er nog op het programma staat?

Surf voor meer informatie naar mykh.be/goeste of haal de overzichtelijke ‘Goeste’-brochure af bij het Toerismekantoor van Knokke-Heist (Zeedijk-Knokke 660, 8300 Knokke-Heist) of in een van de deelnemende restaurants.

Dit artikel werd opgemaakt in nauwe samenwerking met Toerisme Knokke-Heist.
www.myknokke-heist.be