Nieuw adres: raw food bij Essence Cuisine

Geüpdatet op 22 februari 2018 door ELLE België
Nieuw adres: raw food bij Essence Cuisine

colraw

Essence Cuisine brengt je terug naar de essentie van de keuken met pure smaken en pure ingrediënten. Raw food op z’n best. 

Vergeet pop-up shops, pop-up restaurants zijn nu al wat de klok slaat. Ook Essence Cuisine, gelegen in de Gentste Steendam, behoort tot die nieuwe generatie. Al stoppen daar meteen de vergelijkingen. Bij Essence krijg je enkel en alleen raw food voorgeschoteld: pure gerechten gebaseerd op pure ingrediënten en pure levensvisies. Want voor chef Julie Van Den Kerckhove, die je ongetwijfeld kent als guest editor bij ELLE.be, draait het allemaal rond natuurlijke, smaakvolle, ‘cutting edge’ gerechten. Ze sloeg de handen in elkaar met topondernemer Bart Roman, mede-eigenaar van Kitsch, Magic en Club 69, en stamptte zo Essence uit de grond.

Die liefde voor pure schoonheid wordt ook doorgetrokken naar de aankleding – van personeel tot interieur. Zo goot Christophe Urbain van de Gentse Rewind shops het team volledig in het zwart met stukken van onder andere A.F. Vandevorst en Rick Owens. Glenn Sestig Architects kleedde de ruimte in met interieurstukken van LOSTNFOUND. Design, van a tot z.

Nog tot 30 juni kan je bij Essence Cuisine terecht voor lunch, dinner, brunch en take-away. Voor meer informatie, check de Facebookpagina.

Essence Cuisine, Steendam 74, 9000 Gent
Donderdag en vrijdag, lunch en dinner van 12u - 19u
Zaterdag en zondag, brunch en dinner van 11u - 19u

(Stagiaire Natalia Tjurina)