De magie van Sani

Geüpdatet op 20 augustus 2021 door ELLE Partner
De magie van Sani

Het Sani Resort gaat mooi op in de ongerepte natuur die ze omringt. De vijf hotels liggen namelijk midden in een natuurgebied van 1.000 hectare groot op het schiereiland Kassandra, het meest westelijke van Chalkidiki in Griekenland.

Langs de kustlijn van Kassandra – op loopafstand van elkaar – bevinden zich vijf unieke hotels: Sani Club, Sani Beach, Sani Asterias, Porto Sani en Sani Dunes. De hotels gaan mooi op in hun omgeving en maken deel uit van een ecosysteem dat het natuurlijke evenwicht respecteert. Een adembenemend uitzicht op het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, authentieke en gastronomische eetgelegenheden (van sterrenrestaurants tot eethuizen die traditionele Griekse gerechten serveren), een waaier aan high-end sport- en andere activiteiten, en een attente service garanderen hier een onvergetelijke vakantie in een natuurreservaat dat je weer in contact brengt met de essentie van het leven. Het Sani Resort, een uniek concept in Griekenland en in de wereld, is luxueus maar discreet gelegen tussen de geurige dennenbossen en aan de rand van goudgele zandstranden die uitlopen in het kristalheldere, azuurblauwe water van de Egeïsche Zee. 

sani resort suite

Eindeloze stranden

Uitgeroepen tot ‘World’s Leading Family & Beach Resort’ en ‘World’s Leading Luxury Green Resort’ op de World Travel Awards 2020 gaat Sani de uitdaging aan om een nieuwe standaard te creëren voor luxueuze familievakanties. Vijf high-end spa’s verwennen je met exclusieve behandelingen, op basis van onder meer een reeks streng geselecteerde aromatherapieproducten, voor een wellnessbeleving in de brede zin van het woord in een zenachtige omgeving. En dan zijn er nog de Sani Wetlands: 110 hectaren beschermd groen en meer dan 20 km aan weelderige bospaden om te verkennen, omzoomd door 7 km zandstranden, gelegen midden in in een majestueus natuurreservaat van 400 hectare.

 

Sportactiviteiten en het Rafa Nadal Tennis Centre

Tennisliefhebbers en zelfs gelegenheidssporters kunnen in het Rafa Nadal Tennis Centre, het enige initiatief in zijn soort in Europa, op maat gemaakte trainingen volgen. Ideaal voor vakantiegangers die een luxueuze ontspanningsvakantie willen combineren met dynamische fysieke activiteiten. De gasten worden getraind volgens de methodologie die werd ontwikkeld door de Rafa Nadal Academy van Movistar en met speciale gastcoachingsdagen van legendes zoals Toni Nadal en recent Carlos Moyà, kunnen ze een unieke ervaring beleven. Wandelen, waterskiën, voetballen met de Chelsea FCF Football Academy, scubaduiken en overlevingstechnieken leren in de Bear Grylls Survival Academy zijn maar enkele van de activiteiten die het resort aanbiedt. 

sani resort rafa nadal tennis centre

Ecologische vakantie aan zee

Het duurzaamheidsprogramma van Sani Resort voor natuurbehoud en steun aan de lokale gemeenschap, Sani Green, werd in 2021 uitgebreid met het project Zero Carbon Footprint. Sani Resort, dat zich ‘s werelds eerste groene luxeresort mag noemen, vermindert ook voortdurend zijn energieverbruik en werkt zijn eigen hernieuwbare energie op. Bovendien zet het sterrenresort zich in voor het behoud van het 400 hectare grote natuurreservaat dat het complex omringt. Het Sani Resort is het eerste carbon neutrale resort in Griekenland, waarbij de netto-uitstoot tot nul herleid wordt. Het resort draait sinds 2019 op 100% hernieuwbare energie en streeft ernaar om in 2030 niets uit te stoten, evenals geen plastic en afval te bekomen in 2024. En na de eco-excursies, die je toelaten de batterijen weer op te laden en vol energie je leven op te pikken, is dé attractie van het resort ongetwijfeld de privéjachthaven, omringd door stijlvolle winkels, bars en restaurants. Een echt verborgen pareltje waar je tijdens je vijfsterrenvakantie geniet van de luxe om alleen maar in gedachten te hoeven verzinken. 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Sani Resort.

www.sani-resort.com

 

Lees ook:

Dit was de ELLE Tennis Cup 2021 !

Elise Mertens: de nieuwe ambassadrice van cosmeticamerk ISDIN

Groen reizen: zo ga je ecologisch, maar toch luxueus op vakantie