Ontspannen Valencia: zon, natuur en wellness à volonté

Gepubliceerd op 2 november 2020 door ELLE Partner
Ontspannen Valencia: zon, natuur en wellness à volonté

Heb je in dit druilerige herfstweer dringend nood aan een stralend zonnetje en een flink pak natuur en ontspanning? Dan is Valencia de perfecte reisbestemming voor jou!

300 dagen zon

Koukleumen kunnen hun hart ophalen in deze boeiende en levendige Spaanse stad. Valencia telt niet minder dan 300 dagen zon per jaar en een gemiddelde jaartemperatuur van bijna 18ºC. Een ideaal klimaat dus om wandelend onder een felblauwe hemel de stad te ontdekken en hier en daar op een terrasje te pauzeren met een verfrissende sangria. Ook tijdens de herfst zijn de temperaturen in Valencia nog aangenaam zacht, waardoor je herfstblues hier wegsmelt als sneeuw voor de zon.

Valencia

Boeiende excursies

Valencia ligt in het oosten van Spanje, aan de oevers van de Middellandse Zee, die door de eeuwen heen haar stempel heeft gezet op het karakter van deze sympathieke stad. Geniet van het aangename klimaat, de prachtige stranden op slechts vijftien minuten van het centrum en de overheerlijke Valenciaanse keuken met wereldberoemde specialiteiten zoals paella, horchata en churros. Om je vingers bij af te likken! Ook de omgeving van Valencia is zeker het bezoeken waard. Ben je dol op geschiedenis? Dan zal het Monasterium van Puig of het dorpje Sagunto, met haar Romeinse theater je zeker bekoren. Eerder fan van een goed glas wijn? Dan zit je goed op de Vinobús, die je rechtstreeks meeneemt naar de wieg van de Valenciaanse wijn.

Groene oase

Valencia is ook een erg groene streek. Wist je dat de stad twee miljoen vierkante kilometer aan tuinen telt? Uitblinkers die zeker een bezoekje waard zijn, zijn de Jardín del Turia (De Turiatuinen), de grote groene long van de stad, los Viveros (De Kwekerijen) en de Jardín Botánico (De Botanische Tuin). Het Natuurpark van de Albufera is dan weer de ideale omgeving om er even tussenuit te knijpen over de landwegen die langs El Saler en de aangrenzende rijstvelden lopen. Hetzelfde geldt voor de Valenciaanse Huerta (Moestuin), een prachtig lappendeken van hutten, velden en boerderijen in het groen rond de stad. Met zo dichtbij zo’n overvloedig aanbod aan verse voedingsproducten, valt het dan ook niet te verbazen dat je in Valencia een uitgebreid aanbod aan biologische en duurzame restaurants vindt.

Een waaier aan stranden

Bovenop deze grote groene zone kan je in Valencia meer dan 20 kilometer aan stranden bezoeken. Of je nu de uitgelaten ambiance van de stadsstranden verkiest, aangetrokken wordt door de ruige natuurstranden van Albufera, of de prachtige stranden van kuststadjes zoals Cullera, Gandia en Oliva, in Valencia is er voor elk wat wils. Alle Valenciaanse stranden kregen trouwens de Europese Blauwe Vlag, een internationaal milieu-label dat aangeeft dat het zwemwater van uitstekende kwaliteit is en het strand netjes wordt gehouden. "

Bezoek Valencia op de fiets

Valencia is niet alleen een groene stad door z’n vele parken en tuinen, maar het is ook een fietsstad bij uitstek. Bijna 150 kilometer fietspaden en 40 fietsstraten nodigen uit om de stad op twee wielen te bezoeken. Een openbaar vervoersnetwerk van 46 bus- en 9 metrolijnen en tal van voetgangerszones zorgen er bovendien voor dat je Valencia zonder zorgen kan bezoeken met respect voor het milieu.

Uitgebreid relaxen

Heb je na al het sporten en bezoeken nood aan wat welverdiende ontspanning? Laat je dan verwennen bij Balneario La Alameda, de enige stedelijke spa van Spanje met geneeskrachtig mineraalwater. Boek een deugddoende massage of een behandeling met verzorgingen van bobal  druiven of probeer een spa uit in de luxehotels Las Arenas of Parador del Saler. Het perfecte einde van een perfecte citytrip!

Veilig op vakantie
In deze tijden van Covid-19 let je best op wanneer je een vakantiebestemming kiest. Valencia kent lage Corona-cijfers in de Valenciaanse gemeenschap en er zijn ook heel wat veiligheidsmaatregelen getroffen om je reis zo veilig mogelijk te houden.

Dit artikel kwam tot stand in nauw samenwerking met Valencia.
www.visitvalencia.com

Lees ook:
Een ontspannend weekendje weg in Knokke-Heist
ELLE's favorieten: 8 brunch adressen in Brussel
Barefood Giulia: het Hasseltse boetiekhotel tussen design en kitsch