Barefood Giulia: het Hasseltse boetiekhotel tussen design en kitsch

Geüpdatet op 23 februari 2021 door Marie Pauwels en ELLE België
Barefood Giulia: het Hasseltse boetiekhotel tussen design en kitsch

Hoewel dit prachtig gerenoveerde herenhuis in Hasselt een echt boetiekhotel is, voelen de ruimtes eerder aan als knusse woonkamers. De aparte, stijlvolle inrichting en ongedwongen sfeer nodigen uit om urenlang in de bar te loungen - de ideale overnachtingsplaats voor een ontspannend weekend in de Hoofdstad van de Smaak.

Laten we het eerst even over de originele naam hebben. Barefood staat voor de feel at home bar en Giulia is de naam van het hotel (vernoemd naar hun rode Alfa Romeo old timer). In de dagelijkse geopende bar(efood) kan je genieten van het verfrissende aanbod aan dranken en hapjes, lichte lunches en plankjes, met op de kaart onder andere bubbels van drie verschillende Limburgse wijndomeinen. De naam zegt het zelf: er wordt enkel gewerkt met kwaliteitsproducten en lokale leveranciers.

Boutique hotel barefood giulia hasselt
Het terras van Barefood Giulia

Elke eerste zondag van de maand kan je aan tafel aanschuiven voor de Lazy Sunday Noon. Van 11u30 tot 15u, geniet je van een buitengewone, gastronomische ervaring met verschillende gangen en aangepaste dranken. Met telkens een nieuwe gastchefkok die steevast met seizoensproducten werkt - en zijn eigen interpretatie geeft aan het concept Barefood Giulia - weet je nooit wat je te wachten staat. Verder is er natuurlijk ook de optie om een standaard onbijt of een lazy sunday breakfast te nemen.

Boutique hotel barefood giulia hasselt
De lazy sunday noon tafel

De zeven kamers van dit warme boetiekhotel zijn stuk voor stuk uniek ingericht en voorzien van luxueuze tweepersoonsbedden en moderne badkamers. De stijl wordt gekenmerkt door een symbiotische combinatie van design en kitsch en elke kamer heeft zijn eigen karakter. Welke is jouw favoriet?

Boetiekhotel Barefood Giulia wordt uitgebaat door een sympathiek koppel dat de Limburgse gastvrijheid helemaal belichaamt, wat slapen en eten onder hun dak een plezier maakt. Het is ideaal gelegen op de Groene Boulevard in Hasselt, op slechts enkele minuten wandelen van de Grote Markt. Een perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen dus.

Ga voor meer informatie over het hotel en reservaties naar de website

Lees ook : De lekkerste adresjes voor een geslaagd uitje Hasselt