Elise Mertens: de nieuwe ambassadrice van cosmeticamerk ISDIN

Geüpdatet op 21 april 2022 door Thibaut Simon en Virginie Dupont
Elise Mertens: de nieuwe ambassadrice van cosmeticamerk ISDIN

De Belgische tennisspeelster en nummer 1 van de wereld Elise Mertens kondigde onlangs haar samenwerking met het cosmeticamerk ISDIN aan. De nieuwe kampioene van het vrouwendubbelspel deelt dezelfde sterke waarden als het label op vlak van engagement en respect voor het milieu.

Tenniss(t)ers worden vaak geconfronteerd met een bijzondere en stresserende omgeving wanneer ze de wereld rondreizen om deel te nemen aan toernooien (lange reizen, tijdsverschillen, intensieve training, langdurige blootstelling aan de zon, enz.). Terwijl hun lichaam tijdens toernooien fysiek op de proef wordt gesteld, wordt hun huid vooral geteisterd door de hitte en de zon. Elise Mertens, 17de op de WTA-ranglijst en nog maar 25 jaar oud, beseft dit maar al te goed. Het was voor haar dan ook een vanzelfsprekende keuze om haar imago te koppelen aan het cosmetica- en zonbrandmerk ISDIN.

In de loop der jaren is ISDIN een referentie geworden op de markt van dermatologische producten. Het merk voor zonnebescherming en lichaamsverzorging werd in Spanje opgericht en is aanwezig in meer dan 30 landen. ISDIN biedt een waaier aan kwaliteitsproducten voor zowel de preventie als de behandeling van huidaandoeningen.

Een vruchtbare samenwerking

Elise Mertens, die de nummer één van de wereld in het dubbelspel werd na haar prachtige overwinning in Wimbledon, aarzelde geen moment om een partnerschap met het merk aan te gaan. Het is voor haar en het welzijn en de gezondheid van haar huid noodzakelijk om een aangepaste schoonheidsroutine aan te nemen, zowel op als naast het tenniscourt: "Ik reis veel het hele jaar door en ik heb de producten van ISDIN graag bij de hand. Wanneer ik bijvoorbeeld in Australië ga spelen, is het erg warm en moet mijn huid beschermd worden. Ik gebruik de zonnecrèmes en de Fotoprotector-producten regelmatig. Ik zie de positieve effecten ervan op mijn huid, die zachter en frisser is," licht de speelster toe.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Elise Mertens (@mertenselise)

Als beroepstennisster is het soms moeilijk om tijd voor jezelf te vinden. Bovendien ontzien de tekenen van veroudering en de negatieve effecten van uv-stralen niemand. "Ik gebruik de ISDIN-producten elke dag. Wanneer ik me op een wedstrijd voorbereid, heb ik twee essentiële producten om mijn huid te verzorgen. Ik gebruik de Fusion Sport Gel voor het lichaam en het Fusion Water voor het gezicht met een hoge factor om mijn huid te beschermen tegen de zon. Wanneer ik 's ochtends opsta en zelfs voor oefenwedstrijden, is het voor mij essentieel om deze producten bij de hand te hebben", legt Elise Martens uit.

Innovatie en engagement

Elise Mertens Open de Madrid
Elise Mertens, ambassadrice ISDIN

Mertens en ISDIN vormen een geslaagd duo dankzij de waarden die de speelster en het merk delen. Hun voortdurende streven naar innovatie en vooruitgang staat symbool voor hun algemene instelling. Passie vormt vaak de drijfveer om projecten op te zetten. Zo lanceerde het cosmeticabedrijf het Blue Wave-programma om het respect voor de samenleving en de planeet onder de aandacht te brengen. De producten van het merk bestaan dan ook grotendeels uit biologisch afbreekbare ingrediënten.

De tennisster staat eveneens achter deze milieudoelstelling. Daarom heeft ze samen met Beabond een bewustmakingscampagne opgezet voor het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Omdat de gorilla’s in het park worden bedreigd met uitsterven, heeft het park zijn inspanningen verdubbeld om deze ernstig bedreigde populatie te beschermen. Om het Virunga Park te helpen heeft de nummer 1 van België met de steun van Beabond een halssnoer ontworpen: de Mountain Gorilla Tag.

Tijd voor tennis

Bij haar eerste deelname aan de Olympische Spelen in Tokio werd Elise Mertens uitgeschakeld in de eerste ronde van het enkelspel en het dubbelspel bij de vrouwen. Ze rekent nu op het einde van het seizoen om zo ver mogelijk te komen in de toernooien.

Na haar overwinning in het dubbelspel op Wimbledon is ze er klaar voor en blijft ze gefocust op de Amerikaanse tour: “In Londen was ik erg blij met de overwinning, maar had ik ook veel stress omdat de tegenploeg matchpoints had. Het was erg close. Ik ga me nu voorbereiden op de toernooien in de Verenigde Staten en in Montréal met vier toernooien en dan spelen om mijn kwartfinale op de US Open te verdedigen. Het doel is altijd om ver te geraken in het enkelspel op de grote toernooien."

Een spannend seizoeneinde

Haar prestaties in het dubbelspel hebben haar ook geholpen haar spel te ontwikkelen, legt ze ons uit: "Het dubbelspel helpt je reactievermogen te verbeteren. Het vergt veel energie, maar wanneer je wedstrijden wint, kan het je vertrouwen boosten. Ik koester nog altijd dezelfde passie. Ik houd van tennis en ik zal me steeds 100% geven op het tenniscourt."

Het seizoen belooft tot het einde van het jaar vol verrassingen te zitten. Na de US Open zal het Masters-toernooi aan het einde van het seizoen de gelegenheid zijn voor Mertens om uit te blinken in het dubbelspel, een titel te veroveren en zich misschien ook te kwalificeren in het enkelspel. Met haar 12de plaats in de ranking maakt ze kans om deel te nemen aan de Masters in het enkelspel.

De gepassioneerde en gemotiveerde Elise Mertens zal haar punten sterk verdedigen en proberen zo ver mogelijk te komen in de toernooien. Haar goede prestaties in het dubbelspel en haar positie als nummer 1 van de wereld kunnen haar helpen om, waarom niet, een eerste Grand Slam-finale te bereiken en zo een van de mooiste trofeeën in haar jonge carrière in de wacht te slepen.

LEES OOK:

Welk effect heeft hyaluronzuur op je huid?

SOS donkere kringen: tips en tricks om wallen te verhelpen