Recept: gebakken knolselder met beurre noisette

Rate this post
Geüpdatet op 16 augustus 2021 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Seppe Nobels
  • Voorgerecht
  • 15 mn
  • 30 mn
  • 4 personen
  • Easy
Recept: gebakken knolselder met beurre noisette © "Een kookboek", Seppe Nobels

Een klassiek groentegerecht vol aromatische kruiden waarmee je iedereen aan tafel verrast.

Ingrediënten

  • 2 jonge knolselders
  • 200 g boter
  • 4 stukjes steranijs
  • 6 kruidnagels
  • 6 jeneverbessen
  • 2 geplette knoflookteentjes
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes dragon
  • Fleur de sel en peper

Bereiding

  1. Reinig de knolselder onder stromend water met een groenteborstel en snij elke knol in acht stukken.
  2. Laat een klontje boter smelten in een steelpan en voeg er de steranijs, kruidnagel, jeneverbessen, knoflook, tijm, rozemarijn en dragon aan toe.
  3. Bak de stukken knolselder zo'n 30 minuten in de boter, tot ze gaar en goudgeel zijn.
  4. Haal de gebakken knolselder uit de pan en dep af met keukenpapier. Breng op smaak met fleur de sel en versgemalen peper.

Tip: groenten zijn vaak lekkerder als ze ongeschild zijn gekookt. Reinig ze daarom goed onder stromend water met een groenteborstel zodat er geen restjes aarde blijven kleven.

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor