Hemelse wijn

Geüpdatet op 22 juni 2021 door ELLE Partner
Hemelse wijn

Met Whispering Angel, een wijn van topkwaliteit, vindt Esclans rosé opnieuw uit. Een zalige drank die smaakt alsof er een engeltje over je tong piest.

Toen Sacha Lichine in 2006 Château d'Esclans overnam, floreerde dit eeuwenoude wijndomein volop. Dit pareltje van de Côtes de Provence ligt op ongeveer 30 km boven Saint-Tropez en telt 267 hectare. In 15 jaar tijd heeft de nieuwe eigenaar van deze wijngaard – gelegen op de rotsachtige kalkheuvels van de vallei van Esclans, ver van de zanderige vlaktes – een referentie gemaakt op het vlak van roséwijnen.

Krieken van de dag

De druiven worden 's nachts en 's morgens vroeg geplukt, wanneer het nog een stukje frisser is. Zo komen alle aroma’s mooi tot bloei. Een manier van werken die de rijpe druiven alle eer aandoet. De wijn is dan ook een stukje gebottelde poëzie en delicatesse.

Whispering Angel, de gestileerde bloem

Of je nu een kenner bent of niet, je voelt Whispering Angel subtiel openbloeien in je mond, heel naturel en zonder onnodige complexiteit. De frisse smaken van rood fruit en de heel geapprecieerde florale neus maken van deze rosé de ideale wijn voor in de lente en zomer. De droge wijn  zonder suiker biedt veel concentratie en heeft een zachte, ronde afdronk, zonder wrange of scherpe nasmaak. De wijn brengt de aroma’s samen van zijn 10 tot 12 jaar oude wijnstokken die groeien in laaggelegen wijngaarden met klei- en kiezelbodems. Puur genot met een zachte, rustgevende kleur.

De rosé laat zich makkelijk combineren. Zo gaat de drank goed samen met een licht gegrilde steak, zalmtartaar, visgerechten, ceviche van palmhart, gemengde salade, kaas en fruit. Je kunt de wijn natuurlijk ook gewoon als aperitief drinken.

WhisperingAngel

Favoriet van de celebs

Whispering Angel valt in de smaak bij de meest veeleisende beroemdheden, van Victoria Beckham over Reese Witherspoon en Jimmy Fallon tot chef-kok Geoffrey Zakarian. De rosé, gerijpt onder de Franse zon, wordt geschonken bij de meest gastronomische diners van Hollywood. Maar ook bij de meest gastronomische diners hier ...

Whispering Angel kun je online bestellen bij Dewit Wines, bij Comptoir des Vins en via de webshop van ROB.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Maison Esclans.
www.esclans.com

LEES OOK:

Brunch adressen Antwerpen

Dit is waarom sporten kan helpen bij stress

Lipscanner: een beauty-app en een blik op de toekomst