Recept: hibiscus peer met kokosyoghurt en maca karamel

Geüpdatet op 12 april 2021 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Josefien Smet Foto’s: Maxime Degée
  • Dessert
  • 30 mn
  • 20 mn
  • 1 persoon
  • Easy
Recept: hibiscus peer met kokosyoghurt en maca karamel

Leer koken met adaptogenen! Josefien Smet van Golden Hour doet je dit geweldige dessert met maca voor

Ingrediënten

  • VOOR DE PEER
  • 950 ml water
  • 3 stokjes kaneel
  • 4 kardemompeulen
  • 3 eetlepel gedroogde hibiscus bloemen
  • 1 vanillestokje
  • 3 stukjes steranijs
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • enkele eetlepels kokosyoghurt
  • 1 peer per persoon
  • VOOR DE MACA KARAMEL
  • eetlepels lichte miso pasta
  •  10 medjool dadels (geweekt in water)
  • 1 koffielepel maca extract
  • 80 ml plantaardige melk
  • 1 eetlepel gedroogde bloemen
  • 1 theelepel zwarte sesam

Bereiding

  1. Bereid de hibiscus peer: giet het water samen met de kruiden en de suiker in een steelpannetje, laat het geheel 5-10 minuten opwarmen om te infuseren. Schil intussen de peer en dompel hem helemaal onder in de kruideninfusie.
  2. Laat op een laag vuurtje nog 15 minuten pocheren. Haal de peer er nadien voorzichtig uit en laat helemaal afkoelen.
  3. Bereid de maca karamel: ontpit de dadels en laat ze even weken in warm water, giet af na 10 minuten. Mix de dadels samen met de andere ingrediënten tot een glad geheel. Bewaar in een glazen bokaaltje of spuitzak.
  4. Serveer enkele eetlepels kokosyoghurt op een bord, presenteer de gepocheerde peer op de yoghurt en werk af met de karamel, eetbare bloemen en de sesamzaadjes.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor