Topgolfster Manon De Roey: “Golf kan je op elk niveau en op elke leeftijd samen spelen”

Gepubliceerd op 30 april 2021 door ELLE Partner Foto’s: Jon Verhoeft
Topgolfster Manon De Roey: “Golf kan je op elk niveau en op elke leeftijd samen spelen”ELLE x Golf Vlaanderen

Golfen is al lang niet meer voor zakenmannen van middelbare leeftijd. Deze sport wordt ook bij vrouwen hoe langer hoe populairder en dat valt niet te verbazen, want golf kent heel wat unieke voordelen. ELLE sprak met toptalent en professioneel golfster Manon De Roey over haar indrukwekkende parcours, haar toekomstdromen en over wat golf nu zo leuk maakt.

Hoe kreeg je de golfkriebel te pakken?

Ik ben begonnen met golfen toen ik 11 was. Mijn eerste bal ging al meteen 100m rechtdoor. Toen dacht ik, ‘deze sport zie ik wel zitten’. (lacht) Ik werd al snel opgenomen in de trainingen van de federatie Golf Vlaanderen. Zij hebben mij zowel tijdens mijn amateurcarrière als nu ik pro ben erg gesteund. Dankzij hen kan ik proberen om mijn doelen te bereiken, want zonder sponsors zou dat niet mogelijk zijn.

ELLE x Golf Vlaanderen

 

Je hebt op korte tijd al heel wat verwezenlijkt. Op welke prestaties ben je het meest trots?

Ik won driemaal de LET Access Series, dat is het tweede niveau in Europees vrouwengolf. Ik heb toen ook een albatros gemaakt, wat betekent dat je maar twee slagen nodig hebt op een hole die je normaal in 5 mag spelen, iets wat niet vaak gebeurt. Een ander hoogtepunt was mijn tijd in de VS waar ik mijn studies aan de universiteit van New Mexico combineerde met golfen. Ik won daar toen ook twee tornooien.

Wat zijn je toekomstdromen op carrièrevlak?

Als atleet zijn de Olympische Spelen toch wel een van mijn allergrootste doelen. Ook wil ik graag een tornooi winnen in Europa, vorig jaar was ik erg dichtbij en werd ik net tweede. En dan de majors natuurlijk en de Solheim cup, de vrouwelijke variant van de Ryder Cup waarbij Europa tegen de Verenigde Staten speelt.

Golf wordt nog altijd als een mannenwereld gezien, voel je dat ook zo aan?

Zeker weten, het verschil tussen het prijzengeld tussen mannen en vrouwen is gigantisch. Het is een beetje vergelijkbaar met hoe het er vroeger in het tennis aan toe ging. Mannen verdienen veel meer geld en krijgen ook heel wat meer visibiliteit. Ondertussen heb ik wel al een aantal wedstrijden gespeeld waar mannen en vrouwen samen spelen voor hetzelfde prijzengeld. Dus er komt stilletjes aan wel wat verandering in.

ELLE x Golf Vlaanderen

Wat zijn de unieke voordelen aan golf?

Wat leuk is aan golf is dat je het op elke leeftijd kan spelen. Bovendien kan je de sport samen beoefenen ook al heb je een ander niveau, dankzij het handicap-systeem. Dat maakt het ook een ideale sport om in familieverband te spelen. Een ander pluspunt is dat je het buiten in de natuur kan doen. En wanneer je 18 holes speelt heb je toch wel 10 km gewandeld, het is dus zeker een goede workout.

Hoe begin je als absolute beginneling met golf?

Vele golfclubs bieden Start to Golf-pakketten aan, wat inhoudt dat je een tiental lessen kan volgen met een pro, ofwel in groep ofwel alleen. Je hebt ook geen materiaal nodig, de club voorziet zelf alles. Met enkel een goed paar sportschoenen ben je al vertrokken.

Bij golfoutfits denkt men vaak aan de typerende geruite broeken en petten, maar vandaag heb je ook heel wat stijlvolle golfkledij voor vrouwen. Wat is jouw favoriete look?

Zelf draag ik veel rokjes en poloshirts met korte mouwen, omdat ik vaak op zeer zonnige plaatsen zoals Kenia of Australië speel en moet opletten om niet te verbranden. Een persoonlijke favoriet is de sportkledij van Kjus, die vervaardigd is uit een technische stof die erg ademend is en waar je gemakkelijk in kan bewegen.

Topgolfster Manon De Roey: “Golf kan je op elk niveau en op elke leeftijd samen spelen” - 3

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Golf Vlaanderen.

golfvlaanderen.be

Lees ook:

Binnenkijken: het Spaanse appartement van Emelie Lindmark 

Uit je comfort zone: 6 lenteprints die geen bloemen zijn 

Studenten mode en juweelontwerp: waarom zij de toekomst zijn