Quesadilla, humus, geroosterde bloemkool en Emmentaler AOP

Geüpdatet op 1 april 2021 Druk het recept af door Commercieel team
  • Lunch/Diner
  • 25 mn
  • 25 mn
  • 4 pers
  • Beginner
Quesadilla, humus, geroosterde bloemkool en Emmentaler AOPELLE Eten x Emmentaler Switzerland

Quesadilla, why not! Ontdek Emmentaler AOP in een heerlijk recept van Mexicaanse oorsprong. De kaas ontleent zijn naam aan de Emmevallei in het kanton Bern. Emmentaler AOP is uniek en traditioneel in zijn productie. Zo wordt deze kaas al sinds de twaalfde eeuw alleen in de zomer geproduceerd in kleine hoeveelheden op bergweiden. Elk wiel Emmentaler AOP wordt vervaardigd volgens een eeuwenoude traditie in kleine dorpskaasmakerijen. Zijn zoete, uitgesproken smaak? Het resultaat van veel liefde, geduld en rauwe melk. Emmentaler AOP wordt gemaakt van uitsluitend rauwe melk uit de regio en elk kaaswiel van 95 kg rijpt ten minste vier maanden. Dit is het moment waarop de beroemde gaten ontstaan. Zijn authenticiteit en originele smaak maken Emmentaler AOP tot onze beste bondgenoot in de keuken.

Ingrediënten

  • 8 wraps
  • 1/2 bloemkool
  • 30 g boter
  • Peterselie
  • 1 teentje knokflook
  • 1 potje hummus
  • 1 zoete aardappel
  • 200 g Emmentaler AOP
  • Komijn
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes.
  3. Leg de stukjes zoete aardappel op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, komijn, zout en peper. Bak ongeveer 20 min. Op 180°C. Plet ze vervolgens om er puree van te maken. Zet opzij.
  4. Smelt de boter, voeg de fijngehakte peterselie en de geperste knokflook toe. Meng alles goed onder elkaar.
  5. Roer in een slakom de saus door de bloemkoolroosjes. Leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 min. Op 180°C (hangt ervan af of je ze krokant of zacht wilt).
  6. Om de wrap te bereiden maak je met een mes een snee tot in het midden van de wrap. Schik er vervolgens de ingrediënten op. Op het eerste kwart leg je de puree van zoete aardappel, op het tweede kwart de geroosterde bloemkool, op het derde kwart de hummus en op het laatste de geraspte Emmentaler AOP. Laat 2 min. grillen om de kaas te laten smelten.
  7. Je kunt de wrap warm of lauw eten, samen met een slaatje.

 

Foto's en recepten door Marie Van Bleyenberghe.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Emmentaler AOP Switzerland.
www.emmentaler.ch

Lees ook:
Orzosalade met krokante groenten, pecannoten en emmentaler AOP
Wafel Verde met Emmentaler AOP
Lasagnerolletjes met Emmentaler AOP

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor