Lasagnerolletjes met Emmentaler AOP

Gepubliceerd op 30 maart 2021 Druk het recept af door Commercieel team
  • Lunch/Diner
  • 25 mn
  • 25 mn
  • 4 pers - 10 wafels
  • Easy
Lasagnerolletjes met Emmentaler AOPELLE Eten x Emmentaler Switzerland

Voor de liefhebbers van lasagne en kaaskorstjes gaat er niets boven lasagnerolletjes met Emmentaler AOP. De beroemdste kaas, die zijn naam ontleent aan de Emmevallei in het kanton Bern. Daar werd in de twaalfde eeuw voor het eerst Emmentaler AOP geproduceerd die dankzij sterk vakmanschap en tradities wereldfaam zou verwerven. Vandaag is elk wiel Emmentaler AOP nog steeds een ambachtelijk product. Zijn zoete, uitgesproken smaak? Die is te danken aan veel liefde, geduld en rauwe melk. Emmentaler AOP bevat uitsluitend rauwe melk uit de streek en elk kaaswiel van 95 kg rijpt ten minste 4 maanden. Pas dan ontstaan de gaten die de kaas zo goed kenmerken. Met zijn authenticiteit en originele smaak is Emmentaler AOP wereldwijd de onbetwiste koning der kazen.

Ingrediënten

  • 12 vellen verse lasagne
  • 1 pak verse spinazie (of 6 blokjes diepvriesspinazie)
  • 150 g Emmentaler AOP
  • 200 g ricotta
  • 1 teentje knokflook
  • 750 ml tomatensaus
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Snij de lasagnevellen met een mes in de lengte in stroken (ongeveer drie stroken per vel). Leg ze opzij.
  2. Kook de spinazie en giet zoveel mogelijk water af. Mix de spinazie.
  3. Doe de ricotta, fijngehakte knokflook, nootmuskaat, zout en peper in een grote slakom en meng tot je een smeuïge vulling krijgt.
  4. Als er te veel grote stukken zijn, aarzel dan niet om nog even verder te mixen (zo kan de vulling gemakkelijker uitgespreid worden).
  5. Verspreid de vulling over de hele lengte van de lasagnereepjes. Rol ze voorzichtig op.
  6. Giet een laagje tomatensaus in een ovenschotel en schik er dan de opgerolde lasagnereepjes in.
  7. Giet de rest van de tomatensaus over de rolletjes en bestrooi ze royaal met de geraspte Emmentaler AOP. Bak ze ongeveer 20 min. in de oven op 180°C.

 

Foto's en recepten door Marie Van Bleyenberghe.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Emmentaler AOP Switzerland.
www.emmentaler.ch

Lees ook:
Orzosalade met krokante groenten, pecannoten en emmentaler AOP
Wafel Verde met Emmentaler AOP
Quesadilla, humus, geroosterde bloemkool en Emmentaler AOP

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor