RECEPT: BALLOTINES VAN KAPOEN MET KASTANJES, EEKHOORNTJESBROOD EN BLOEMKOOLPUREE

Geüpdatet op 5 januari 2021 Druk het recept af door Commercieel team Foto’s: Elodie Buski
  • Lunch/Diner
  • 20 mn
  • 30 mn
  • 4 personen
  • Medium
RECEPT: BALLOTINES VAN KAPOEN MET KASTANJES, EEKHOORNTJESBROOD EN BLOEMKOOLPUREEELLE eten x Vandemoortele

Heerlijke ballotines van kapoen met kastanjes, eekhoorntjesbrood, bloemkoolpuree en een vleugje Vandemoortele mayonaise met citroen.

Ingrediënten

  • 4 kapoenkoteletten
  • 100 g eekhoorntjesbrood
  • 60 g gekookte kastanjes
  • 4 eetlepels room
  • 2 sjalotten
  • Vandemoortele Premium Olieblend N°3
  • Zout peper
  • 1 middelgrote bloemkool, in stukjes gesneden
  • 5 geroosterde teentjes knoflook
  • 30 g boter
  • Vandemoortele mayonaise met citroen
  • verse kruiden

Bereiding

  1. Hak de sjalotjes fijn en bak af tot ze doorschijnend zijn.
  2. Voeg het grof gehakte eekhoorntjesbrood toe. Kruid met wat peper en zout. Kook het geheel en laat een paar minuten afkoelen. Voeg in de kom van de keukenmachine de sjalotjes, champignons, gekookte kastanjes en vloeibare room toe. Hak ze fijn tot een min of meer gladde vulling.
  3. Leg elke kapoenkotelet op een vel plasticfolie. Vul de kapoenkoteletten met de vulling, sluit ze opnieuw goed af en wikkel ze stevig in plasticfolie. Kook de ballotines 20 minuten in kokend water.
  4. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de stukjes bloemkool zo’n 10 minuten tot ze gaar zijn. Maak de puree door de uitgelekte bloemkool, knoflook, boter, zout en peper te mengen.
  5. Serveer je kapoen op een portie puree met verse kruiden en een vleugje Vandemoortele mayonaise met citroen.

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Vandemoortele.
Vandemoortele.be

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor