2 WINTERSE RECEPTEN BOORDEVOL SMAAK

Gepubliceerd op 5 december 2020 door ELLE Partner
2 WINTERSE RECEPTEN BOORDEVOL SMAAKELLE Eten x Cuisinart

Waar we het meest naar verlangen? Originele en hartverwarmende gerechten om te delen in kleine kring. Om de lekkerste recepten in een mum van tijd succesvol op tafel te toveren, krijgen we een beetje hulp van onze favoriete elektrische apparaten van Cuisinart!

CRUMBLE VAN BOSCHAMPIGNONS

Heb je je thuis al eens gewaagd aan een hartige crumble? Dit originele recept combineert gestoofde groenten en heerlijke knapperige hazelnoottopping, en is perfect voor doordeweekse avonden. Je kan dit gerecht ook makkelijk van tevoren bereiden.

recepten

Voor 4 personen
Voorbereiding : 20 min - Bakken : 30 min

  • 500 g witte champignons
  • 2 wortelen
  • 2 kleine aardappelen
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 100 ml witte wijn
  • 5 salieblaadjes
  • 300 ml vloeibare room
  • Zout, peper

Voor de crumble

  • 50 g hazelnootpoeder
  • 150 g volkoren tarwebloem
  • 1 eetlepel parmezaan
  • 3 eetlepels boter of kokosolie
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • Zout, peper
  1. Kuis de champignons en snij ze in blokjes. Schil de wortelen en aardappelen. Snij ze in kleine blokjes. Snipper de look.
  2. Giet wat olie in een pan. Plaats op middelhoog vuur en bak er de olie en groenten in gedurende 5 min. Open de witte wijn met de elektrische wijnopener van Cuisinart. Giet de wijn in de pan en roer alles goed door. Voeg er gedroogde champignons aan toe, net als de versnipperde salie. Meng en laat gedurende 10 min koken op zacht vuur. Voeg de room toe en breng op smaak met het elektrische zout- en pepervat van Cuisinart. Meng en laat nog 2 tot 3 min koken.
  3. Verdeel de bereiding in 6 mini ovenschaaltjes of potjes.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Stop alle ingrediënten voor de crumble in de Mini Prep Pro. Druk een paar keer op de pulseknop tot de ingrediënten zich hebben vermengd. Het mengsel moet zandachtig blijven. Verdeel de crumble over de 6 schaaltjes en zet 15 min in de voorverwarmde oven.
  6. Serveer deze warme potjes met een glas witte wijn en een gemengd slaatje.

ONZE APPARATEN

DE ELEKTRISCHE KURKENTREKKER

DE ELEKTRISCHE KURKENTREKKER Cuisinart

SHOP HIER

Deze elektrische kurkentrekker van Cuisinart is een stijlvolle aanvulling op elk aanrecht en verwijdert kurk of synthetische kurken met één druk op de knop. Een essentieel moment tijdens intieme diners of maaltijden met gasten. Pluspunt? De kurkentrekker wordt geleverd met een capsulesnijder en een vacuümapparaat om de kwaliteit van open flessen te behouden.

Prijs: € 69,90 (Neem deel aan de wedstrijd om een terugbetaling van uw aankoop te winnen).

HET PEPER- EN ZOUTVAT

HET PEPER- EN ZOUTVAT Cuisinart

SHOP HIER

Deze handige tool is praktisch voor dagelijks gebruik. Het elektrische zout- en pepervaatje laat u toe om uw recepten te kruiden met één druk op de knop. Draai het apparaat om zout of peper te kiezen, simpel! Dit elektrisch apparaat laat bovendien toe om zelfgemaakte pepermengelingen te maken of specialere zouten te gebruiken, denk aan roze Himalayazout of Maldonzout. Dankzij het discrete reservoir is hij altijd klaar voor gebruik. Ook verkrijgbaar hier in metallic roze.

Prijs: € 69,90 (Neem deel aan de wedstrijd om een terugbetaling van uw aankoop te winnen).

DE MINI HAKMOLEN

DE MINI HAKMOLEN Cuisinart

SHOP HIER

Klein en schattig, zo kun je de look van de Mini Prep Pro Hakmolen uit Cuisinart's Style Collection best omschrijven. Dit toestel schopt het tot favoriet op aanrechten groot en klein. Het compacte formaat maakt het tot een dagelijkse bondgenoot: het hakt, plet of pureert kleine hoeveelheden, perfect voor kleine bereidingen, sauzen, tapenades...of een snel kruimeldeeg.

Prijs: € 69,90 (Neem deel aan de wedstrijd om een terugbetaling van uw aankoop te winnen).

TAGLIATELLI MET DRIE KAZEN EN OESTERZWAMMEN

Wat is er heerlijker dan verse pasta met een heerlijke driekazensaus, vergezeld van gegrilde oesterzwammen met knoflook? Een recept dat je in minder dan 20 minuten op tafel tovert. Goedgekeurd!

Voor 4 personen
Bereiding : 10 min - Bakken : 10 min

  • 400 g verse tagliatelli
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 lookteentjes
  • 1 handje verse peterselie
  • 250 g oesterzwammen of eekhoorntjesbrood
  • 20 cl vloeibare room
  • 60 g mozzarella
  • 60 g roquefort
  • 60 g parmezaan + extra ter garnering
  • Zout en peper
  1. Snij de kazen in stukken. Hak de knoflook en peterselie fijn. Hak de paddestoelen fijn.
  2. Giet de vloeibare room in een koekenpan. Voeg de stukken kaas toe en laat ze op laag vuur smelten.
  3. Verwarm de Griddle & Grill op 100°C. Giet de olijfolie erin en voeg de knoflook toe. Bak 2 tot 3 min. Verhoog de temperatuur tot 150°C en voeg de champignons toe. Als ze mooi gekleurd zijn, voeg dan de verse peterselie toe. Voeg deze champignonmengeling toe aan de pan met kaassaus.
  4. Kook water in de Cuisinart waterkoker. Giet in een pan en voeg zout toe. Doe de verse tagliatelle erin en kook 2 tot 3 min zodat de pasta beetgaar is. Laat het kookwater uitlekken en bewaar het. Giet de pasta in een serveerschaal. Voeg 2 eetlepels pastawater toe aan de kaassaus en giet over de pasta. Meng goed. Breng op smaak met zout en peper met hetelektrische peper- en zoutvat.
  5. Voeg parmezaan en peterselie toe en dien onmiddellijk op.

ONZE APPARATEN

DE GRIDDLE & GRILL

DE GRIDDLE & GRILL Cuisinart

SHOP HIER

Het meest veelzijdige toestel op de markt? Dat is zonder twijfel de Griddle & Grill van Cuisinart. Met zijn uitwisselbare, vaatwasmachinebestendige platen hoeven we alleen maar te kiezen tussen grill of plancha. We zijn fan van het gebruiksgemak: zowel voor steaks, gegrilde groenten, panini's en zelfs pannenkoeken kun je op dit toestel rekenen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Extra troef? De Griddle & Grill neemt weinig ruimte in en past in elke kast.

Prijs: € 179,90 (Neem deel aan de wedstrijd om een terugbetaling van uw aankoop te winnen).

DE TRADITIONELE WATERKOKER

DE TRADITIONELE WATERKOKER Cuisinart

SHOP HIER

Nog zo’n stijlvol object om dagelijks mee aan de slag te gaan. Met zijn vintage look heeft deze nieuwe ketel uit het ontbijtassortiment van Cuisinart een zeer snel kookproces en een gemakkelijk te gebruiken tuit.

Prijs
: € 89,90 (Neem deel aan de wedstrijd om een terugbetaling van uw aankoop te winnen).

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Cuisinart.
cuisinartbelgium.be

Lees ook:
2 recepten voor een licht en smaakvol aperitief