Deze 6 gewoontes beschadigen je haar zonder je het weet

Geüpdatet op 15 december 2020 door ELLE Partner
Deze 6 gewoontes beschadigen je haar zonder je het weetDyson

Heb je vaak last van droog, futloos of dof haar dat snel afbreekt? Dan neem je best je haargewoontes eens grondig onder de loep. Zonder dat we het doorhebben kunnen we namelijk op talloze manieren onze lokken beschadigen. We vroegen het aan een Dyson-expert Siona Tebbutt en die gaf ons ook meteen 6 tips om je haar te beschermen en zo glanzend en gezond te houden.

Goedkope haartools gebruiken

Haartools van slechte kwaliteit worden vaak erg heet wanneer je ze gebruikt, waardoor ze je mooie lokken verschroeien en onherstelbaar beschadigen. Door de unieke technologie van Dyson droog en style je je haren op een lage temperatuur met de Dyson Supersonic haardroger en de Airwrap multi-styler. Met de intelligente warmteregelaar die de temperatuur 40 keer per seconde meet blijven je haren beschermd tegen overdreven hitte en kan je toch elke haarstijl uitproberen, of je nu houdt van ultrastijl haar, een volle bos krullen of sexy beach waves.

Je huis verlaten met nat haar

Wanneer je in tijdsnood zit kan het verleidelijk zijn om het drogen van je haren over te slaan, maar natte haren zijn een pak kwetsbaarder dan droog haar, waardoor het sneller beschadigd raakt. Zorg er dus zeker voor dat je lokken droog zijn, wanneer je naar buiten gaat. Heb je ’s ochtends nooit tijd om je haar te drogen én te stylen, gebruik dan een tool die beide tegelijkertijd doet, zoals de Dyson Airwrap multi-styler. Doordat het vocht in je haar wordt gecombineerd met een krachtige luchtstroom en gecontroleerde warmte kan je met deze tool je lokken stylen en drogen tegelijk, zonder dat er extreme hitte aan te pas komt.

 

Dyson Supersonic haardroger
Dyson Supersonic haardroger

Synthestische borstels gebruiken

Iedereen kent het wel, statisch haar is om gek van te worden. Vermijd dit frustrerende haarprobleem door geen mutsjes, baretten of hoeden te dragen die vervaardigd zijn uit synthetische materialen. Vergeet ook niet je synthetische haarborstel te vervangen door eentje met duurzame borstelharen. De borstels van de Dyson Airwrap multi-styler zijn van hoogwaardige kwaliteit, waardoor je niet alleen je haar tegelijk kan drogen en stylen, maar je je ook geen zorgen hoeft te maken over statisch haar.

Pluizig haar? Je haar niet regelmatig genoeg knippen

Last van pluis en gespleten puntjes? Ga regelmatig naar de kapper, zo vermijd je dat je lokken hun volume verliezen. Wil je je haren laten groeien en daarom je volgende kappersbezoek toch liever uitstellen? Met de Dyson Supersonic haardroger droog je haar zonder pluis. Doordat je haar met lage warmte en gecontroleerde lucht wordt doorgeblazen krijgt je haar een mooie glans.

Je haar borstelen wanneer het nog nat is

Een veelgemaakte fout. Wanneer je nat haar borstelt, heb je veel meer kans dat je haren afbreken. Bovendien kan agressief borstelen ook de glanzende buitenste laag van je haar beschadigen, waardoor het ruw aanvoelt en het zijn shine verliest. De Dyson Airwrap multi-styler heeft drie borstels waarmee je je haren tegelijkertijd kan drogen, borstelen en in model brengen. Zo blijft je haar gezond en bespaar je kostbare tijd.

Haarproducten met verborgen chemicaliën gebruiken

Wanneer je je haar stylet met een gewone krultang is het vaak noodzakelijk om een hitte beschermend product te gebruiken zodat je haar niet beschadigd raakt. Maar deze producten zitten vaak vol chemicaliën die helemaal niet goed zijn voor je haar. Met de Dyson Airwrap multi-styler krul je je haar op een lagere temperatuur, waardoor je geen hittebeschermende producten hoeft te gebruiken. Goed voor je lokken en je portemonnee!

Dyson Airwrap multi-styler
Dyson Airwrap multi-styler

Verkrijgbaar op dyson.be

Dyson geeft een nieuwe look aan de stylingproducten voor tijdens de feestdagen. Een limited edition koperkleur cadeauset ter ere van de koperen technologie in de Dyson Airwrap-styler
en Dyson Supersonic haardroger, en is nu verkrijgbaar als een exclusieve cadeauset op www.dyson.be

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Dyson. 
Dyson.be

Lees ook: 

De 10 mooiste beauty adventskalenders

Houdt de lockdown ons uit onze slaap?

Kerstshopping: cozy chique outfits voor de feestdagen