Lees de zomereditie van ELLE Eten België gratis

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 door Elle Eten
Lees de zomereditie van ELLE Eten België gratis

Proficiat! Je hebt de nieuwe ELLE Eten op de kop kunnen tikken.

Koester hem want... Wist je dat ons voorjaarsnummer in een mum van tijd uitverkocht was? Logisch, we bleven massaal thuis en slechts een beperkt aantal handelszaken was open, waaronder de dagbladhandelaars. We beslisten dan ook om meteen het uitverkochte aprilnummer online te zetten.

Het coronavirus ontnam ons veel, maar gaf ons tijd in return. Tijd om onder meer te lezen en te kokkerellen. We doken massaal onze keukens in en sloegen gretig aan het bakken. Getuige daarvan waren de lege rekken bloem in de winkels. Die van het toiletpapier waren ondertussen al wel aangevuld, maar daar kom je in de keuken niet ver mee. We zullen het voorjaar van 2020 wellicht niet snel vergeten. Zelf genoot ik intens van de ruste en kalmte van de lockdown-periode, maar ik heb natuurlijk niet te hoeven telewerken met kids in de buurt.

Hoedje af voor ouders met jonge kinderen én natuurlijk voor zij die alles draaiende hielden tijdens de gezondheidscrisis. Het solidariteitsgevoel en de fijne initiatieven verwarmden onze harten. En zoals steeds, je kunt bij de pakken blijven zitten of nieuwe paden bewandelen.

Wij spraken met enkele ondernemers uit de horeca die terugblikken op de lockdown en ons hun visie geven over de toekomst van de sector (pagina 24). Camille Dubois van het Antwerpse vegan restaurant Camion genoot van de extra vrije tijd - voordat ze met haar vennoot de take-away-dienst opstartte - om thuis weer in de keuken te duiken en voor ons enkele recepten te ontwikkelen (pagina 38). Vaak trekken we op foodtrip naar verre oorden, ditmaal kozen we voor ons eigen land en ontdekten in Knokke-Heist tal van trendy adressen (pagina 67). Verder vind je in dit nummer massa’s recepten van zoute en zoete bereidingen, en coole drankjes. De Belgische moestuinen puilen uit deze zomer. Wij zetten de tomaten, komkommers en frambozen in de spotlights (pagina 36). Aan de slag ermee! We wensen je alvast veel lees en kookplezier met deze ELLE Eten en geniet met volle teugen van de zomer.

MARLEEN DUERINCKX
Volg ons op Instagram @elleeten.be en geef je suggestie.