Recept: Peer en mascarpone cupcakes met mandarijnthee

Rate this post
Geüpdatet op 23 juli 2020 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • Dessert
  • 30 mn
  • 12 mn
  • 12 cupcakes
  • Easy
Recept: Peer en mascarpone cupcakes met mandarijnthee

Eenvoudig te maken, mooi om te zien en buitengewoon lekker: mini-cupcakes zijn onweerstaanbaar. Ontdek de Special.T versie met fruitige, lichte peer en geniet van dit recept in combinatie met de heerlijke frisheid van groene thee Mandarin Peach.

Ingrediënten

  • 1 peer
  • 250 g kwark (20 % vet)
  • 60 g suiker + 1 theelepel suiker
  • 4 eieren
  • 140 g bloem
  • 1 vanillestokje
  • 1 afgestreken theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 2 theelepels maanzaad (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op stand 7/8 (220°C). Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes.
  2. Meng in een kom de kwark, de suiker, de eieren, de bloem en het bakpoeder. Voeg de blokjes peer toe. Giet het beslag in 12 muffinvormpjes of papieren cakevormpjes. Bak ze 12 minuten.
  3. Meng de mascarpone, de vanillezaadjes (snijd het stokje open met een mes en haal de zaadjes eruit) en de theelepel suiker. Spuit de crème in spiraalvorm op de cupcake met behulp van een spuitzak. Besprenkel met maanzaad.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor