Waag jij je aan de ‘Rogue Hair’-trend deze zomer?

Geüpdatet op 21 april 2022 door Malvine Sevrin en Lore Ginneberge
Waag jij je aan de ‘Rogue Hair’-trend deze zomer?

Recht uit de jaren '90 en geïnspireerd door een superheld... de 'rogue hair'-trend is letterlijk overal. En het beste nieuws? Je bent tegelijk blondine en brunette dankzij de brede highlights die je gelaat sieren. Dua Lipa, Kylie Jenner en co zijn al gezwicht voor dé haartrend van de zomer. En jij?

Kapsalons zijn opnieuw open, tijd voor een gewaagde post-Corona coupe? We vroegen een kleurexperte naar de do's en dont's van deze nieuwe haartrend.

Wat is Rogue Hair?

Nu verschillende celebs en it-girls gespot werden met "rogue blonde" of "rogue hair" wordt dit kapsel gegarandeerd de hit van de zomer. De tweekleurige look, die enkele maanden geleden al bij Dua Lipa werd gespot, ging compleet viral sinds het jongste lid van de Kardashian-clan ermee ging lopen. Maar wat is het precies? "Deze trend zorgt voor een sterk contrast tussen twee haarkleuren. De techniek bestaat uit het lichter maken van twee vrij dikke strengen rond het gezicht, zodat ze fel afsteken tegen de rest van het haar", legt Leonora Isufi, hoofd van de Leohairartist-salon, uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kylie 🤍 (@kyliejenner) op

Waar komt deze trend vandaan?

"De oorsprong van deze trend komt recht uit de jaren 1990/2000. In die tijd vielen Geri Halliwell van The Spice Girls en Jennifer Aniston op met die typische highlights rond hun gezicht. Na enkele jaren maakt het kapsel nu een comeback bij jonge sterren", aldus de kapper. Volgens verschillende Amerikaanse media komt de naam 'rogue hair' van de superheldin Rogue (wat zoveel betekent als 'schurk') in X-Men die bruin haar draagt... met een bleke strengen aan de voorkant!

  • Een andere variant van 'rogue hair' is deze very nineties coupe met felgekleurde highlights.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cartia Mallan (@cartiamallan) op

Hoe krijg je deze trendy coupe?

"Om dit resultaat te verkrijgen, moet je eerst de lokken rond het gezicht bleken, van wortel tot punt. Nadien wordt een glanskleuring toegevoegd, dat geeft meer uitstraling en neutraliseert de kleur. Hoe natuurlijker het haar, hoe duidelijker de highlights zullen zijn. Gekleurd haar kan echter meerdere ontkeuringen nodig hebben, maar alles hangt af van de intensiteit die je wilt. Let op: laat deze techniek over aan professionals, want het vereist precisie en knowhow" , waarschuwt Leonora.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Brittany Xavier (@brittanyxavier) op

Als je je waagt aan deze haartrend, zorg er dan voor dat je je gebleekte lokken goed verzorgt met voedende producten en een vochtinbrengend masker.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rochelle de Snoo (@rochelledesnoo) op

Rogue hair: do or don’t?

De mening van de expert: "Persoonlijk denk ik dat het een look is die deze zomer hot zal zijn, maar die niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Het is een heel bijzondere trend die niet bij iedereen past, net als roze of blauwe haar. Wel kijk ik er erg naar uit om ermee aan de slag te gaan. Dus, wie is de volgende?

Onze mening: Al is dit duidelijk een tijdelijke hype, vinden we rogue hair geweldig voor de zomer! Het brengt wat fun en frisheid, maar is draagbaar tegelijk. Bovendien licht deze haarkleur je ogen op en benadrukt het de jukbeenderen en de kaaklijn. Op naar de kapper!