#Lockdown: waar moet ik op letten als ik naar de kapper ga?

Gepubliceerd op 18 mei 2020 door ELLE België
#Lockdown: waar moet ik op letten als ik naar de kapper ga?Taisiia Shestopal - Unsplash

Gedaan met uitgroei en ongelakte nagels, want je kan weer naar de kapper, schoonheidsspecialiste of het nagelsalon. Maar waar moet je op letten?

De verzorging van onze haren, nagels of gezicht moeten we gelukkig niet meer zelf doen. Wanneer je naar je favoriete salon gaat, zijn er wel enkele regels die je moet volgen. Zo mag je enkel langsgaan als je een afspraak hebt, zomaar binnenwandelen kan dus niet. Als je te vroeg bent, moet je buiten wachten. Binnen wachten op je afspraak is verboden. Ook is het belangrijk dat je een mondmasker meeneemt, want dat moet je verplicht dragen. Bij een gelaatsbehandeling mag je het masker natuurlijk even afdoen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alicia Torello (@aliciatnails) op


In de salons blijft social distancing belangrijk. Daarom mag er, net zoals in de winkels, maar een klant per tien vierkante meter binnen. Hierdoor kan je kapper of schoonheidsspecialiste misschien niet zoveel klanten ontvangen als normaal. Hou er dus zeker rekening mee dat je misschien even moet wachten op je afspraak. Verder is het belangrijk dat je je handen altijd goed wast en ontsmet.

Ook piercers en tatoeëerders mogen weer aan het werk. Massagesalons, sauna's en wellnesscentra blijven gesloten. Ben je van plan om te gaan winkelen? Lees dan zeker welke regels er gelden in de winkelstraten.

(Stagiaire Tori Machiels)