Hoe gaat winkelen eruit zien na de lockdown?

Gepubliceerd op 7 mei 2020 door ELLE België
Hoe gaat winkelen eruit zien na de lockdown?

Op 6 mei besloot de Veiligheidsraad dat winkels binnenkort weer open mogen. Vanaf 11 mei, bijna twee maanden sinds het begin van de lockdown, zijn klanten weer welkom in de winkelstraten. Maar waar moeten we op letten als we gaan winkelen?

We mogen dus terug naar de winkels, maar het zal toch anders zijn dan voor de lockdown. Er zijn enkele regels waar we ons aan moeten houden als we gaan shoppen. Zo moeten we nog altijd aan social distancing doen. We blijven best op een afstand van 1,5 meter van andere klanten. Daarom is er maar een klant per 10 vierkante meter toegelaten in de winkel. Om drukte te vermijden, krijgt elke klant een half uur om te winkelen en moet je alleen naar binnen gaan. Als het erg druk is in de winkelstraten, kom je best op een ander moment terug. Daarbij raadt de overheid aan om een mondmasker te dragen.

Waar mag ik gaan winkelen?

Als je gaat winkelen, ga je best zo dicht mogelijk bij je thuis of werkplaats. Een daguitstapje naar je favoriete shoppingstad kan dus voorlopig nog niet. Het openbaar vervoer nemen om te gaan winkelen mag, maar best alleen maar als je geen andere optie hebt. Vergeet op de bus of tram zeker je mondmasker niet, want dat is verplicht. Bovendien is zoveel mogelijk thuisblijven nog altijd belangrijk. Hou daar zeker rekening mee als je wil gaan shoppen.

Blijf jij nog liever even thuis? Kijk dan zeker eens bij deze Belgische online boetieks.

Meer informatie vind je op info-coronavirus.be

(Stagiaire Tori Machiels)