Lockdown: 10 tips voor wie thuis zit en niet weet wat te doen

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
Lockdown: 10 tips voor wie thuis zit en niet weet wat te doenTina Dawson - Unsplash

Nu we thuis zitten, hebben we plots veel meer tijd. Deze goed invullen, kan soms een grote uitdaging zijn. Daarom geven we je tien tips.

1. Leer iets nieuws

Het is het ideale moment om iets bij te leren. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Download een app om een nieuwe taal te leren of zoek tutorials op YouTube of Instagram om eindelijk die winged eyeliner onder de knie te krijgen. Of wat dacht je van een modecursus? De opties zijn eindeloos dankzij het internet.

2. Praat online bij

thuis, lockdown, tips
Glen Anthony - Unsplash

Bel die ene vriendin of familielid op die je al even niet meer gezien hebt. Spreek af om te Skypen en praat elkaar bij. Dit is extra leuk met een aperitiefje bij in de avond, de zogenaamde coronapéro. Kijk hier even voor een leuk topje om te dragen tijdens die videogesprekken!

3. Experimenteer in de keuken

thuis, lockdown, tips
Soroush Karimi - Unsplash

Haal je kookboeken boven en probeer de recepten die je nog niet gemaakt hebt. Zoek op hoe je jouw favoriete gebakje zelf bakt. Dat bespaart je weer een tripje naar de bakker. Of het nu gaat om pasta's, brood of gewoon een lekkere cocktail, alles kan!

4. Doe dat ene klusje

thuis, lockdown, tips
RhondaK Native Florida Folk Artist - Unsplash

We hebben allemaal wel dat ene vervelende klusje dat we al even uitstellen. Wel, nu zijn er geen excuses meer! Neem de tijd en verf die ene kamer, ruim je rommelige kast op of maak je tuin eindelijk in orde. Het is misschien niet zo leuk om te doen, maar je houdt jezelf er wel even mee bezig. Om het wat draaglijker te maken, kan je hulp vragen van iemand bij je thuis.

5. Ontdek een nieuwe hobby

thuis, lockdown, tips
Roman Kraft - Unsplash

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar een bepaalde hobby? Probeer deze dan eens uit! Haal wat papier en potloden boven en teken of laat je fantasie de vrije loop en schrijf een verhaal. Weet je niet echt welke nieuwe hobby je wil ontdekken? Test er dan elke dag eentje uit, een half uurtje is al genoeg! Kijk daarna welke je het leukste vond.

6. Kijk eens in je boekenkast

thuis, lockdown, tips
Anthony Tran - Unsplash

Je hebt thuis waarschijnlijk nog ergens een of meerdere ongelezen boeken liggen. Haal die van onder het stof uit en lees ze. Of ga eens door die stapel magazines en kijk welke je nog niet gelezen hebt. Als je wat nieuws zoekt, kijk dan zeker eens naar onze boekentips.

7. Maak playlists

Juja Han - Unsplash

Met muziek kom je de dag wat beter door. Maak daarom playlists op je favoriete streamingdienst. Laat muziek je helpen om de ochtend wat minder zwaar te maken, speel liedjes die je helpen focussen tijdens het werk en ontspan in de avond met wat rustige muziek. Als je geen inspiratie hebt, kan je natuurlijk gewoon een playlist zoeken.

8. Richt je huis opnieuw in

Sidekix Media - Unsplash

Je hoeft natuurlijk niet alles opnieuw te doen. Verschuif gewoon de meubels die je al hebt. Zo kan je de zetels in je woonkamer eens verplaatsen of je eettafel omdraaien. Dat kan al wonderen doen! Toch nood aan iets nieuws? Bestel wat kleine decoratiestukjes of maak ze zelf.

9. Online shoppen

Brooke Lark - Unsplash

Er is geen beter moment om je garderobe een update te geven. Haal de nieuwste trends in huis in de vorm van je favoriete kledingstuk of accessoire. Of gooi alles om, als je daar nood aan hebt. Of misschien wil je gewoon nog wat extra loungewear? Hier vind je alvast wat outfit inspiratie voor thuis!

10. Begin een tuintje

Markus Spiske - Unsplash

Het weer wordt beter dus hoogtijd om in je tuintje te werken. Of je nu groenten plant in je tuin of kruiden in een potje op je balkon, de frisse lucht zal je goed doen. Geen zin om in de modder te zitten? Haal wat plantjes in huis en verzorg ze.

(Stagiaire Tori Machiels)