Lockdown literatuur: 5 boeken die je gelezen moet hebben

Gepubliceerd op 24 maart 2020 door ELLE België
Lockdown literatuur: 5 boeken die je gelezen moet hebben David Lezcano on Unsplash

Nu we met z'n allen thuis blijven en meer tijd hebben, kan je nog eens door je boekenkast gaan op zoek naar iets wat je nog niet gelezen hebt. Of je kijkt even naar onze must-read boeken, natuurlijk.

De Kat - Takashi Hiraide

boeken, lezen, lockdown

Dit boek gaat over een jong koppel uit Tokio, beiden schrijvers. Ze leiden een goed leventje, maar praten nog weinig met elkaar. Dat verandert allemaal wanneer er op een dag een kat hun keuken binnenwandelt. Het diertje brengt weer leven en vreugde in huis. De boodschap van dit boek? Geluk halen uit de kleine dingen. Een mindset die we zeker kunnen gebruiken in deze periode.

Het boek is te koop op bol.com

Normale Mensen - Sally Rooney

boeken, lezen, lockdown

Marianne en Connell gaan naar dezelfde middelbare school in Ierland, maar verder hebben ze eigenlijk niets gemeen. Hij is populair, zij heeft geen vrienden. Wanneer ze op dezelfde universiteit in Dublin terecht komen, blijkt dat ze toch een speciale band hebben.

Je kan dit boek vinden bij de standaardboekhandel.be

Het Moois Dat We Delen - Ish Ait Hamou

boeken, lezen, lockdown

Luc is een oudere man die nog altijd zijn verleden moet verwerken. Daarbij maakt hij zich zorgen over het toenemende aantal Marokkaanse bewoners in zijn buurt. Een van die bewoners is Soumia, een jonge vrouw die net terug uit de gevangenis komt. Op een dag kruisen de paden van de twee en verandert alles. Dit boek doet ons stilstaan bij hoe onze maatschappij groeit en leert ons dat we elkaar meer moeten accepteren.

Je vindt dit boek bij destandaardboekhandel.be

De Eenzaamheid van Priemgetallen - Paolo Giordano

boek, lezen, lockdown

Alice en Mattia hebben allebei een moeilijk verleden. Door een ongeval is Alice als kind al verlamd aan een been. Mattia's tweelingzus verdween op jonge leeftijd. De twee komen elkaar tegen op school en er ontstaat een vriendschap, maar deze is niet vanzelfsprekend.

Je kan het boek online bestellen bij destandaardboekhandel.be

Mannen Zonder Vrouwen - Haruki Murakami

boek, lezen, lockdown

In zeven verhalen vertelt Japans schrijver Murakami over eenzaamheid en verlies. De hoofdpersonages, zeven mannen, hebben allemaal onlangs hun geliefde verloren en dat op verschillende manieren. Een poëtisch boek over verlangen en verdriet. Ook een goed begin voor wie de boeken van deze bekende schrijver wil ontdekken.

Dit boek is te koop op bol.com

Is lezen niet echt je ding? Kijk dan hier voor de nieuwste series om te bingen. Of heb je eerder nood aan wat self-care? Ook daar helpen we je bij. 

(Stagiaire Tori Machiels)