Lockdown literatuur: 10 boeken die je gelezen moet hebben

Geüpdatet op 10 november 2020 door Marie Pauwels en ELLE België
Lockdown literatuur: 10 boeken die je gelezen moet hebbenUnsplash

Nu we met z'n allen thuis blijven, heb je ein-de-lijk de tijd voor het lezen van dat ene boek... Hallelujah! Staat er momenteel niets op je to read lijstje? Check dan onze selectie van fictie en non-fictie boeken. Leg je languit in de zetel, steek een kaarsje aan en verruim je geest met één van deze boeken.

Immuniteit - Jan Dries

immuniteit

Wil je meer te weten komen over hoe je je immuniteit op natuurlijke wijze kan versterken? In dit boek geeft Jan Dries tal van adviezen en concrete tips waarmee je je algemene gezondheid op korte tijd kan verbeteren. Corona para of niet, het is altijd leuk om nieuwe manieren te leren om je lichaam en gezondheid een boost te geven. Zeker nu we de komende periode thuis zitten mét meer tijd. Het uitgelezen moment om nieuwe gewoontes aan te leren, misschien? Baat het niet dan schaadt het niet!

Het boek koop je hier.

De kunst van het ongelukkig zijn - Dirk De Wachter

persona non prada

Dirk De Wachter is een Belgische psychiater en professor aan de KU Leuven. We kennen hem van zijn lezingen (waarvan Zwangere Guy al meer dan eens fragmenten samplede in zijn liedjes) en zijn eerdere succesvolle boeken, Het thema is doorgaans een uiting van kritiek onze Westerse maatschappij. In dit boek, de kunst van het ongelukkig zijn, opteert hij dat streven naar geluk als levensdoel een vergissing is. Toen het boek uitkwam eind vorig jaar, verliet het wekenlang de bestsellerlijst niet. De Wachter biedt een verfrissend perspectief op het leven zoals wij dat kennen, een perspectief dat erg interessant kan zijn, in het bijzonder in onzekere tijden als deze.

Het boek koop je hier. 

Ongetemd Leven - Glennon Doyle

boekenlijst

Dit prachtige boek van bestsellerauteur Glennon Doyle verscheen deze zomer en werd al bejubeld door niemand minder dan Adele en self help queen Elizabeth Gilbert. Een inspirerend boek voor vrouwen dat aanmoedigt om te groeien, buiten de hokjes waarin we geboren worden en soms wel vast lijken te zitten.

Het boek koop je hier.

Persona Non Prada - Catherine Kosters & Elspeth Jenkins

persona non prada

Dit kersverse boek van Catherine Kosters (fashion editor en columnist bij Flair) en Elspeth Jenkins (fashion editor bij Marie Claire) geeft jullie een kijkje achter de schermen van de mode industrie, een industrie die voor de meesten onder ons één groot mysterie blijft. Aan de hand van grappige anekdotes leren de modejournalistes ons hoe het (niet) te maken in het wereldje. Een soort van carrièregids met een dikke vette knipoog dus, maar het leest even leuk als je in een compleet andere sector zit. Wij weten wat te vragen voor kerst! Met illustraties van Wim Bruynooghe.

Het boek koop je hier.

De meeste mensen deugen - Rutger Bregman

boekenlijst

In dit revolutionaire boek geeft Rutger Bregman een nieuwe geschiedenis van de mensheid. Hij doet dit aan de hand van de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Het boek leest erg vlot, maar tegelijkertijd leer je er ook ontzettend veel uit bij. Dit boek werd enorm goed onthaald en hoort hoog bovenaan je leeslijstje te staan.

Het boek koop je hier.

De Kat - Takashi Hiraide

boeken, lezen, lockdown

Dit boek gaat over een jong koppel uit Tokio, beiden schrijvers. Ze leiden een goed leventje, maar praten nog weinig met elkaar. Dat verandert allemaal wanneer er op een dag een kat hun keuken binnenwandelt. Het diertje brengt weer leven en vreugde in huis. De boodschap van dit boek? Geluk halen uit de kleine dingen. Een mindset die we zeker kunnen gebruiken in deze periode.

Het boek is te koop op bol.com

Normale Mensen - Sally Rooney

boeken, lezen, lockdown

Marianne en Connell gaan naar dezelfde middelbare school in Ierland, maar verder hebben ze eigenlijk niets gemeen. Hij is populair, zij heeft geen vrienden. Wanneer ze op dezelfde universiteit in Dublin terecht komen, blijkt dat ze toch een speciale band hebben.

Je kan dit boek vinden bij de standaardboekhandel.be

Het Moois Dat We Delen - Ish Ait Hamou

boeken, lezen, lockdown

Luc is een oudere man die nog altijd zijn verleden moet verwerken. Daarbij maakt hij zich zorgen over het toenemende aantal Marokkaanse bewoners in zijn buurt. Een van die bewoners is Soumia, een jonge vrouw die net terug uit de gevangenis komt. Op een dag kruisen de paden van de twee en verandert alles. Dit boek doet ons stilstaan bij hoe onze maatschappij groeit en leert ons dat we elkaar meer moeten accepteren.

Je vindt dit boek bij destandaardboekhandel.be

De Eenzaamheid van Priemgetallen - Paolo Giordano

boek, lezen, lockdown

Alice en Mattia hebben allebei een moeilijk verleden. Door een ongeval is Alice als kind al verlamd aan een been. Mattia's tweelingzus verdween op jonge leeftijd. De twee komen elkaar tegen op school en er ontstaat een vriendschap, maar deze is niet vanzelfsprekend.

Je kan het boek online bestellen bij destandaardboekhandel.be

Mannen Zonder Vrouwen - Haruki Murakami

boek, lezen, lockdown

In zeven verhalen vertelt Japans schrijver Murakami over eenzaamheid en verlies. De hoofdpersonages, zeven mannen, hebben allemaal onlangs hun geliefde verloren en dat op verschillende manieren. Een poëtisch boek over verlangen en verdriet. Ook een goed begin voor wie de boeken van deze bekende schrijver wil ontdekken.

Dit boek is te koop op bol.com

Is lezen niet echt je ding? Kijk dan hier voor de nieuwste series om te bingen. Of heb je eerder nood aan wat self-care? Ook daar helpen we je bij. 

(Stagiaire Tori Machiels)