Lockdown shopping: deze Belgische boetieks leveren via Instagram

Geüpdatet op 17 april 2020 door Isabelle
Lockdown shopping: deze Belgische boetieks leveren via Instagram

Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, maar vandaag kijken we in het bijzonder naar Belgische off-line boetieks die noodgedwongen de deuren moesten sluiten. Geen gigantische flagship stores, maar zelfstandige stijlparadijsjes die met heel veel oog en liefde voor mode hun collecties samenstellen. Om hun stock toch kwijt te kunnen, verkopen velen nu via online platforms als Instagram. Zin om een prachtig lentestuk in huis te halen én een modespeler van eigen bodem te steunen? Hier moet je zijn:

Dame de Pique Brugge 

Onder het motto “dressed differently” selecteer deze multimerkenboetiek in hartje Brugge het mooiste van labels zoals onder andere Malène Birger, Dorothee Schumacher, Ganni Custommade, Nanushka, Rika Studio’s. Gedurende de hele lockdown hanteert het trouwens 15% korting op elke aankoop.

Christo Beernem

Belgische toppers zoals Morobé, Julia June of Souvenirs de Pomme, maar ook Scandinavisch moois à la Baum und Pferdgarten en Stine Goya naast een hoop onafhankelijke Franse labels.

Frau 

Frau uit Lochristi heeft in normale tijden al een leuk virtueel staartje in de vorm van een gecureerde webshop met een maandelijks veranderende lijst geselecteerde items die het stijlvolle hart van uitbaatster Sarah Gosse alvast hebben gestolen. Zin in unieke looks, maar ook even originele designmeubelen, interieurobjecten en luxeskincare? Frau it is!

https://instagram.com/p/B_AUWISgUoh/

Due De Haan 

De kust telt heel wat wondermooie boetiekjes en één ervan is Due in De Haan. De winkel is -eens de lockdown erop zit- sowieso een bezoekje waard omdat hij in het hartje van de historische Concessie buurt ligt en je zo terug naar de hoogdagen van de Belle Epoque meesleept. Qua collectie gaat het er echter trendgericht aan toe: Ottodame, Momoni, Les Bohémiennes, Closed en Zenggi voor een zonnige casual chic look.

https://instagram.com/p/B-sNEclgxTO/

Numéro A Gent

Printfeest bij Numéro A, dat maar op één DM wacht om de mooiste looks van Phillip Lim, Ganni, Ulla Johnson en Baum und Pferdgarten jouw kant uit te sturen. Tijdens de lockdown scoor je er trouwens looks aan tien procent korting!

https://instagram.com/p/B-9dDlAA8m_/

Suite 

Stephan Schneider, Jean-Paul Knott, Facon Jacmin en ander Belgisch moois bij Suite in Gent. Daarnaast ook internationale toppers als Hope Stockholm en Paul Smith.

MACHTELD

Gigantisch aanbod bij Machteld, dat nationale en internationale labels zoals Patrizia Pepe, Love Stories, Ted Baker, March23, By Malene Birger en Acide. Door de crisis moest de grote concept store in Zedelgem de deuren sluiten, maar gelukkig gaat het modefeest online lekker verder.

https://instagram.com/p/B_CASIDgP3Y/

 

Naast Belgische winkels kan je natuurlijk ook rechtstreeks labels van eigen bodem steunen onder het motto #ikkoopbelgisch.

What to shop? Als je het zelf even niet meer weet, raden we je aan je sterrenbeeld te volgen en zo op kleur te kiezen.