Deze zomerse trendkleur past bij jouw sterrenbeeld

Gepubliceerd op 15 april 2020 door Lore Ginneberge
Deze zomerse trendkleur past bij jouw sterrenbeeldGetty Images

Dieporanje, saffraangeel of koraalroze? Het staat in de sterren geschreven, dit wordt jouw favoriete trendkleur voor de zomer!

De catwalks voor lente/zomer toonden ons een heleboel prachtige kleurschakeringen, van botergeel tot muntgroen en helrood. Benieuwd naar welke trendkleur jij op zoek moet?

Ram: dieporanje

Jij hebt deze zomer (en eigenlijk ieder seizoen) nood aan een kleur die warmte brengt en leven geeft aan je outfits. Deze trending tint oranje is je letterlijk op het lijf geschreven. Zie je jezelf al paraderen van de ene naar de andere cocktailbar in een dieporanje zijden jurk? Ja hoor, wij ook!

fel oranje trendkleur zomer 2020

Stier: fuchsia

Om je extraverte persoonlijkheid in de verf te zetten zal beige of bruin niet volstaan. Met een fuchsia ensemble zijn alle ogen op jou gericht en toon je tegelijkertijd je vrouwelijke kant. Meer Stier dan dit wordt het niet! Combineer een felroze top met je favoriete jeans of ga voor een pittige roze-rode outfit.

Tweeling: saffraangeel

Bij één van de vrolijkste tekens van de dierenriem hoort een even levendige trendkleur. Saffraangeel (een lichtere variant op oker) is waar jij naar op zoek moet tijdens het (online) shoppen. Staat geweldig bij elke huidtint en leukt de rest van je zomergarderobe instant op. Volledig overtuigd? Dachten we wel.

Kreeft: lila

Een romantische kleur die doet denken aan heerlijk geurende bloemenvelden en eindeloze zomerdagen. Lila doet het nog steeds ontzettend goed dit voorjaar en daar ben jij erg blij mee, want het is de ideale tint voor dromerige bloemenjurken en oversized short-suits.

zomerse kleuren 2020

Leeuw: helrood

Deze ultrarijke tint rood, ook wel 'scarlet' genoemd, beschrijft perfect hoe jij je deze zomer zal voelen: verleidelijk, vrolijk en onoverwinnelijk. Onze tip: probeer eens een helrode maxi-jurk of een zakelijk kostuum in diezelfde kleur. Succes verzekerd.

trendkleur zomer 2020 rood outfit

Maagd: muntgroen

Fris en fruitig met een eigenzinnige twist, zo kan je deze kleur - en jezelf misschien ook? - best omschrijven. Met een muntgroen item maak je je kast zomerproof en geef je een vintage toets aan je outfits.

trend zomer 2020 outfit muntgroen

 

Weegschaal: koraal

Weegschalen hebben een garderobe nodig die zich aanpast aan elke stemming. Koraalroze is kleur die zowel een 'basic' als een eyecatcher kan zijn, aan jou om te bepalen in welke mood je bent. Met een koraal kostuum kan je van een kantoor naar een zomerse apéro (of omgekeerd) en een koraalroze zomerjurk zet je gebruinde huid in de verf.

Schorpioen: junglegroen

Hoezo moeten zomertinten licht en vrolijk zijn? Jij verkiest donkere kleuren die je mysterieuze kant benadrukken. Dit seizoen zien we alle tinten donkergroen, van woudgroen tot grasgroen alles daartussenin. En zoals dit moodboard bewijst kan je daar prachtige outfits mee creëren, vooral in combinatie met paars, wit en roze.

Boogschutter: botergeel

Het is al een tijdje aan de hand, deze heerlijke tint geel waar je je liefst van top tot teen wilt in hullen. Doet denken aan luchtige laagjes vanille en zachte boter...een trendkleur waar een gourmand als jij instant gelukkig van wordt.

botergeel trend

Steenbok: klassiek blauw

Hoezo saai? Niet voor niets is 'Classic Blue' door Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar. Je kan er werkelijk alle kanten mee op, het is dus aan jou om deze classic om te toveren tot eyecatcher. Wat dacht je van een monochrome look in vijftig tinten klassiek blauw?

klassiek blauw trend

Waterman: hagelwit

Ja hoor, wit is officieel geen kleur, maar rebels als Watermannen zijn trekken zij zich daar niets van aan. Een volledig witte outfit? Dat vergt lef, maar daaraan ontbreekt het je gelukkig niet. Nu nog zorgen dat je gebronsde teint er mooi in uitkomt - en dat je geen vlekken maakt natuurlijk.

trendkleur wit

Vissen: hemelsblauw

Jij voelt je best in natuurlijke tinten, maar deze zomer is het vooral hemelblauw dat je hart sneller doet slaan. Een dromerige tint die je mood perfect weerspiegelt en waar je eindeloos veel outfits mee kan verzinnen.