Microtrend: zo draag je de vintage cirkel jeans

Gepubliceerd op 20 februari 2020 door ELLE België
Microtrend: zo draag je de vintage cirkel jeans

Tijdens fashion week zien we niet alleen trends op de catwalk, maar ook in de straten. De microtrend waar influencers nu in gespot worden? Cirkel jeans.

Jeans komt in alle kleuren en vormen, denk maar aan mom jeans, boyfriend jeans of zelfs de bizarre thong jeans. Tijdens fashion week zagen we een nieuw - of moeten we zeggen oud? - model opduiken: de cirkel jeans. Een uniek, maar draagbaar model dat breed is bovenaan en smaller wordt vanaf de knie tot aan de enkel. Meestal heeft de broek een hoge taille, draag 'm dus casual met een t-shirt of trui erin, of spiek even bij deze fashionista's voor meer stijlinspiratie:

mode, street style, cirkel jeans, NYFW

mode, streetstyle, cirkel jeans, NYFW

mode, streetsyle, cirkel jeans, nyfw

Combineer de cirkel jeans met een lange trench coat voor een comfortabele en elegante on-the-go-look. Of combineer het met een shearling jacket, die we in New York vaak op de runway zagen verschijnen. Maar wees zeker niet bang voor oversized jassen. De jeans past net zo goed bij een gigantische puffer jacket. Draag er een strakke top onder of stop je trui in je broek om je figuur te behouden.

mode, streetstyle, cirkel jeans, nyfw

mode, streetstyle, cirkel jeans, nyfw

Jeans en prints zijn een match made in heaven. Probeer eens een klassieke dierenprint of een opvallende bloemenprint met je nieuwe jeans. Als je zo'n bloemenprint te girly vindt, kan je het altijd wat stoerder maken met de juiste accessoires, zoals een paar combat boots. 

mode, streetstyle, cirkel jeans, nyfw

Misschien denk je bij jeans op jeans meteen aan Justin Timberlake en Britney Spears, maar een volledige jeanslook hoeft niet per se fout te zijn. Kijk maar naar influencer Brittany Xavier. Meer tips voor head-to-toe jeans vind je in dit artikel.

SHOPPING

Levi's, cirkel jeans, mode, shopping
Balloon Leg Jeans, Levi's, €119,95

Shop hier

(Stagiaire Tori Machiels)