Dit is dé opvallende trendkleur van de fashion weeks

Gepubliceerd op 20 februari 2020 door Lore Ginneberge
Dit is dé opvallende trendkleur van de fashion weeks

Nog voor de Fashion Weeks goed en wel voorbij zijn, is de trendkleur van volgend seizoen al overduidelijk bepaald. Zowel in de straten als op de catwalk kan je er niet om heen, en het is nochtans geen tint voor doetjes...

De kleur van winter 2020 is... Geel! Toch als je zowat alle designers en fashionista's mag geloven, en dat doen we maar al te graag. Van kanariegeel tot oker en afgebleekt botergeel (herinner je je nog de #stickofbutter trend?): er is geen ontkomen aan. Vrolijk word je er zeker van, nu nog leren combineren:

Geel op de catwalks

Zowel in Kopenhagen, Londen en New York strooiden designers met de gele looks. Lakleer in combinatie met wol bij Sander Lak van Sies Marjan, een fashionable interpretatie op Sesamstraat bij Marques'Almeida en geel in de zachtste tint mogelijk bij Jonathan Simkhai. Drie keer verschillend, drie keer inspirerend.

geel trend fashion weeks trendkleur 2020
Sies Marjan / Marques'Almeida / Jonathan Simkhai

Welk soort geel past bij jou?

Deze trendkleur van 2020 is niet meteen de meest draagbare - niet iedereen komt (graag) weg met een gele bontmantel - en er is voor elk huidtype een andere flatterende shade.

  • Heb je een hele lichte tot lichte huidskleur? Mosterdkleurige items passen je net als okergeel het best. Let op met pasteltinten: soms staan ze geweldig, andere keren maken ze je huid flets.
  • Medium en olijfkleurige huidjes staan beeldig met felgele tinten.
  • Donkere huidtypes hebben geluk: zowat alle tinten, van botergeel tot goudgeel, staan je geweldig!
geel huidtint past
Een gele look bij drie verschillende huidtinten

Zo draag je de trendkleur van het moment

De catwalks is één ding, in het dagelijkse leven gaan we toch net iets anders gekleed. Geen idee waar te beginnen en hoe te combineren? Deze streestyle sterren helpen je een handje.

Een toefje zonneschijn

Nog niet helemaal overtuigd van deze trendkleur? Voeg een toefje geel toe aan je outfit en je zal zien: instant vrolijkheid.

geel trendkleur 2020 styling inspiratie

jacquelus trend gele tas chiquito
Jacquemus

Shop hier

De gele broek

In tijden van colorblocking (zo'n tien jaar geleden) was het al een dingetje, de felgele spijkerbroek. Anno 2020 krijgt 'ie een update in een brede, losse en - voor de liefhebbers - cropped versie. Draag met een blazer en coltrui in lichte tinten voor een zakelijke toets of combineer met een stoere leren blouson. Durf je je opnieuw aan het colorblocking te wagen? Dan zorgt donkeroranje voor een interessante combo.

broek geel trendkleur 2020
Moschino

Shop hier

Giga geel

Ben je ervan overtuigd dat je jouw nieuwe lievelingskleur hebt gevonden? Kies voor een blazer, trenchcoat of jurk in je favoriete tint.

geel trend kleur

jurk maje geel trendkleur 2020
Maje

Shop hier