Dit zijn jullie meest irritante gewoontes in de badkamer

Geüpdatet op 16 april 2020 door Isabelle
Dit zijn jullie meest irritante gewoontes in de badkamer(c)Shutterstock

De lockdown betekent voor heel wat koppels een serieuze relatietest en na een dikke maand wordt het steeds moeilijker de ogen te sluiten voor kleine irritaties. Vooral de badkamer blijkt daarbij een slagveld en een bron van ergernissen. Dit zijn jouw én zijn meest tenenkrommende gewoontes!

Het Britse ShowersToYou nam van de lockdown tijd gebruik om eens te polsen hoe harmonieus het er in badkamers aan toe gaat en het resultaat is opvallend… niét harmonieus.

Top 5 irritante vrouwelijke gewoontes in de badkamer:

1. Clutteren! Lees: elk vrij stukje oppervlakte volproppen met rijen en rijen make-up, crèmes, verzorgingsproducten en watjes.

2. Haar achterlaten in de lavabo en het putje van de douche.

3. Vlekken, vooral van make-up en zelfbruiner.

4. Het scheermes van je partner gebruiken.

5. De spiegel inpalmen, het liefst net op het moment dat hij er even in wil piepen.

Top 5 irritante badkamer gewoontes bij mannen

Gek genoeg (of juist niet) hangen die bij mannen vooral in de buurt van de WC. Eén tip dus voor koppels die bouwen: voorzie een afzonderlijke WC -het liefst zelfs één voor elke partner…

1. De WC-rol niet vervangen.

2. De WC-bril omhoog laten staan.

3. De lavabo niet netjes oppoetsen na een scheerbeurt.

4. Slecht mikken in de WC…

5. De WC niet doorspoelen.

Top 5 irritante gewoontes bij mannen én vrouwen in de badkamer

1. De deur open laten staan tijdens een WC-bezoekje.

2. Restjes tandpasta achterlaten.

3. Handdoeken op de grond achterlaten.

4. Het dopje van de tandpasta niet terugzetten na gebruik.

5. Met de telefoon de badkamer induiken en er bijgevolg een half uur langer dan nodig zitten.

Conclusie

Het weze duidelijk: de badkamer is een niet te onderschatten war zone! Ruim de helft van de mannen en vrouwen zegt bereid te zijn een relatie op te blazen omdat de sanitaire ergernissen zich opstapelen, maar vreemd genoeg zijn het statistisch gezien bijna uitsluitend vrouwen die hun partner ook daadwerkelijk met de feiten confronteren.

Kan het ook anders? Natuurlijk. Lees dit artikel allebei grondig en beloof elkaar plechtig op de vijf details te letten. Of laat het leven zijn gewone gang gaan en spoel je pas gewaste tanden voortaan met een kalmerend glas wijn om al die vre-se-lijke, kleine, knagende, irritante dingetjes niet meer te zien. Water bij de wijn, maar dan omgekeerd. Just kidding… of niet?

Als vrouw kan je ook bewijzen dat al die producten wel degelijk hun nut hebben door je man op een heerlijke gelaatsverzorging (hij wist niet eens dat dat bestond!) te trakteren, en misschien is het komende weken een optie om eens zonder make-up door het leven te gaan. Clutteren is ook verleden tijd voor al wie de Marie Kondo techniek onder de knie heeft -dit is trouwens hét uitgelezen moment om ook alle plastic uit de badkamer te weren.

Al wie graag iets aan haar yin en yang doet, kan meteen ook twee vliegen in één klap slaan door badkamerplanten binnen te halen. Waarom? Niet alleen hebben die een luchtzuiverende en bacteriedodende werking, bovendien helpen ze ook negatieve energie weg te werken en dus de spanning te neutraliseren. Clearing the air, in alle betekenissen van het spreekwoord.

Last but not least, duik samen de douche in en herontdek waarom je elkaar juist wél leuk vindt!