Fast-good adresjes: gezonde lunch om mee te nemen

Geüpdatet op 5 maart 2020 door Clothilde Van Brussel en Elle Eten
Fast-good adresjes: gezonde lunch om mee te nemenBON with love

Vergeet fastfood, probeer eens fast-good! Wij geven je wat adressen waar je gezonde lunch kan afhalen.

Bon, Handmade With Love

gezonde lunch, gezond, food, hotspot
BON with love

Bij BON serveren ze gezonde lunches gemaakt met kwaliteitsvolle ingrediënten. Omdat hun menu zo uitgebreid is, kan je er op elk moment van de dag iets eten. Bovendien hebben ze ook een ruime selectie warme dranken en maar liefst 40 soorten verse sappen. In Brussel heeft dit restaurant al zeven vestigingen. Tegen 2025 komen er nog 15 nieuwe bij.

Adres: ontdek hun zeven locaties op bonwithlove.com.

Chickpea

gezonde lunch, gezond, food, hotspot
Instagram @jen_from_houston

Bij Chickpea draait alles om - je raadt het misschien al- kikkererwten. Zo vindt je op de kaart onder andere: gestoomde aubergine met tahini en tomaat, pita met garnalen en hummus of een falafelpizza. Alle hummus is biologisch. Wie veggie of vegan eet, zal zeker ook zijn ding vinden. Bij al dat lekkers drink je een slow pressed juice of een Italiaanse koffie.

Adres: Melkmarkt 25, 2000 Antwerpen

Meer informatie: Chickpea

Slada

gezonde lunch, gezond, food, hotspot
Slada

In deze saladebar krijg je uitgebreide salades tegen een kleine prijs, zowel 's middags als 's avonds. Slada heeft 12 verschillende salades, waarvan 6 warme en 6 koude. Je hebt ook een eindeloze selectie aan toppings voor je eigen lunch mee samen te stellen. Als klein tussendoortje neem je een drankje of dessertje mee. Voor de vegetariërs en veganisten is er ook genoeg keuze.

Adres: Henri Jasparlaan 134, 1060 Brussel

Meer informatie: Slada

Oh My Poké

gezonde lunch, gezond, food, hotspot
Instagram @ohmypoke.be

In de typisch Hawaiiaanse bowls spelen verse vis en groenten de hoofdrol. Doe daar nog eens huisgemaakte sauzen en heerlijke kruiden bij en je hebt een hit! Elke bowl heeft als basis witte rijst, bruine rijst, quinoa of salade. Ook de toppings en saus mag je zelf uitkiezen. Probeer zeker eens hun signature bowls met zalm, kip of lekker veel groenten.

Adres: Sint-Jacobsnieuwstraat 103a, 9000 Gent

Meer informatie: ohmypoke.be

Dream & Food

gezonde lunch, gezond, food, hotspot
Dream & Food

Het Brusselse Dream & Food heeft een uniek concept. De gerechten zijn gemaakt door Belgische sterrenchefs en worden in glazen potjes bewaard. Op deze manier wil Dream & Food voedselverspilling tegen gaan. Als je de gerechtjes meeneemt, betaal je wel een kleine waarborg voor het potje. Dit ecologisch verantwoord restaurant is vegetarisch, veganistisch en grotendeels glutenvrij. Alle ingrediënten zijn zo veel mogelijk lokaal en in seizoen. Daarbij zijn de helft van de drankjes op hun menukaart gemaakt in België.

Adres: Defacqzstraat 27, 1050 Brussel

Meer informatie: dreamandfood.com

Puur

gezonde lunch, gezond, food, hotspot
Instagram @puur_hasselt

Naar Puur ga je voor Vlaamse klassiekers met een gezonde twist. Denk maar aan croques, belegde boterhammen van boerenbrood of toast met verse groenten. Ook een salade of soep zitten bij de take-away opties. Een homemade icetea of versgeperste smoothies en sappen kan je bestellen voor bij je gezonde lunch.

Adres: Botermarkt 22, 3500 Hasselt

Meer informatie: puur-hasselt.be