Agenda: de rode zolen van Christian Louboutin in Parijs

Geüpdatet op 27 januari 2020 door Jolien Vanhoof
Agenda: de rode zolen van Christian Louboutin in Parijs

Zijn pump met rode zool is een fenomeen, maar Christian Louboutin is veel meer dan een schoenontwerper. In Parijs kun je binnenkort een blik gaan werpen op zijn duizelingwekkend universum. Als dat nu geen reden is voor een weekendje Parijs ...

In de overzichtstentoonstelling 'Christian Louboutin, Exhibition[niste]' laat de 57-jarige Parijzenaar je voor het eerst in zijn archief kijken, en daar trek je best enkele uurtjes voor uit. Zo passeren zijn bekendste hakontwerpen als de Pigalle en de Décolleté 868 de revue, maar ook enkele nog nooit eerder vertoonde modellen en materialen.

Christian Louboutin, Parijs, schoenen, ontwerper
Een echte archiefparel: de Maquereau-schoen uit 1987.

Daarnaast krijgt ook Louboutins diepe connectie met kunst, reizen, cinema en popcultuur een plaatsje in de expo. In een prachtige scenografie van kunstkenner Olivier Gabet wandel je langs verschillende projecten en samenwerkingen die de ontwerper nauw aan het hart liggen. Als de Pakistaanse artiest Imran Qureshi en de Spaanse choreografe Blanca Li geen belletje doen rinkelen, doet filmregisseur David Lynch dat vast wel.

Waar?
Palais de la Porte Dorée, Parijs

Wanneer?
Van 26 februari t.e.m. 26 juli 2020

Meer info?
palais-portedoree.fr

Lees ook: 5 fun facts over Christian Louboutin