5 fun facts over Christian Louboutin

Gepubliceerd op 7 januari 2015 door Isabelle
5 fun facts over Christian Louboutin

christian louboutin

Happy birthday Christian Louboutin! De designer blaast vandaag 52 kaarsjes uit en dat wordt gevierd… met enkele fun facts. Dit wist je niet over de schoenenontwerper van de sterren:

1. Christian de Tuinman

Het scheelde niet veel, of Louboutins beroemde rode zool had nooit het levenslicht gezien. Nadat hij jaren voor de legendarische schoenenontwerper Roger Vivier had gewerkt, keerde hij de mode-industrie in 1989 de rug toe -vastbesloten zijn kans te wagen als… tuinarchitect. Een carrière die gelukkig voor ons geen lang leven was beschoren, sinds 1992 is deze schoenmaker terug bij zijn leest!

2. Rood van …

… nagellak! De rode zool, handelsmerk van het beroemde label, is geïnspireerd op de nagellak van een vroege Louboutin medewerkster. Zo zie je maar, de kleinste dingen kunnen tot grootse zaken leiden. Enkele maanden geleden lanceerde de ontwerper trouwens een lijn nagellakjes, een mooie ode aan deze begindagen!

3. Something Blue

Over zolen gesproken, heel even waren die blauw: Louboutin probeerde de huwelijksmarkt te veroveren met “something blue” pumps voor blozende bruidjes. Een project dat uiteindelijk in het water viel wegens lage verkoopcijfers. Toch maar bij rode lopers blijven dan!

4. Caroline

Louboutins allereerste beroemde klant was prinses Caroline van Monaco. Zij zette hem begin jaren negentig op de kaart en verzorgde als het ware zijn PR bij bekende vriendinnen als Catherine Deneuve en Diane von Fürstenberg. Sindsdien blijft de verzameling sterrenklanten maar groeien, met Sarah Jessica Parker, Kim Kardashian en Jennifer Lopez op kop.

5. Muziek

De Louboutin schoen leidt zijn eigen leventje en wordt in tientallen popsongs, zoniet meer, vermeld. Zo maakte J-Lo er onder andere een weinig subtiele verwijzing naar in haar song Louboutins, maar moeten ook Iggi Azalea’s Work en JayZ’s I Know het van de rode zool hebben.