Daarom hebben Louboutins een rode zool

Geüpdatet op 20 februari 2018 door Jolien
Daarom hebben Louboutins een rode zool

Heb je je altijd al afgevraagd waarom de schoenen van Christian Louboutin rood zijn aan de onderkant? Wij revealen het geheim!

De felbegeerde Louboutins wil iedere fashionista in haar kleerkast. Meestal is dat ook hun permanente verblijfplaats omdat ze te oncomfortabel zitten om er een uitje mee te maken, maar goed... Even to the point, want jij wil natuurlijk weten waarom deze pareltjes die herkenbare, rode zool hebben. Wel, alles begon met een rood potje nagellak!

In de tijd dat Christian Louboutin geen designer maar tuinarchitect was, kon hij het niet laten om de rode nagellak van zijn toenmalige assistente te stelen. Waarom? Hij wou een saaie zwarte zool transformeren tot een prachtig rood exemplaar. Zo gezegd, zo gedaan en toen de ontwerper het eindresultaat zag, was hij meteen verkocht. Later zouden al zijn ontwerpen een rode onderkant krijgen. Zo zie je maar, je hoeft echt geen honderden euro's uit te geven aan een paar van deze designer shoes. Het enige wat je nodig hebt, is een potje nagellak...

Lees ook: Daarom hing er een aap aan jouw Kipling-rugzak