Daarom hing er een aap aan jouw Kipling-rugzak

Geüpdatet op 28 augustus 2017 door Laure Vandendaele
Daarom hing er een aap aan jouw Kipling-rugzak

De kans is bijzonder groot dat jij ooit in het bezit van een Kipling-rugzak of pennenzak MET aap was.

Het Belgische accessoireslabel Kipling bestaat intussen 30 jaar. De kans is groot dat ook jij ergens een tas, koffer of rugzak met Kiplingaapje in huis hebt, maar waar komt die 'Monkey' nu eigenlijk vandaan? 10 weetjes over het Antwerpse label.

kipling 30 jaar belgisch ontstaan

Hoe Kipling ontstond? Door stom toeval. In 1987 botsten drie ontwerpende Antwerpse vrienden op een weefgetouw met daarin een stuk gekreukeld nylon. Die stof werd meteen de basis voor een eerste collectie betaalbare, sportieve, functionele tassen en andere lifestyle-benodigdheden. Zelf noemen ze het merk ‘casual chic’.

1/

kipling antwerpen

Kipling ontstond in het centrum van Antwerpen, groeide vanuit deze havenstad en wordt nu verkocht in 67 andere landen.

2/

kipling rugzak belgisch 30 jaar

Gekreukeld nylon is de meest gebruikte stof in de collecties van Kipling maar wist je dat ook die stof na oververhitting van een oven ontstond? Hierdoor kromp de nylonstof tot wel 30 procent. Deze stof kan je gemakkelijk schoonmaken, is licht én waterafstotend.

3/

kipling the jungle book

 

‘Kipling’ verwijst naar Rudyard Kipling, de auteur van The Jungle Book. De drie vrienden vonden het vrolijke en avontuurlijke karakter van hun tassen en accessoires perfect bij de klassieker passen.

4/

kipling monkey nineties

En hoe zit het nu met die aap? Ook die verwijst naar het boek en hun liefde voor de natuur en de ‘great outdoors’. Intussen groeide het aapje uit tot dé herkenbare mascotte van het merk die zowel de kinderen als de ouders aanspreekt.

5/

Het doel van Kipling is om voor elke gelegenheid een perfecte tas te bieden. Daarom bestaat de uitgebreide collectie dan ook uit werktassen, vrijetijdstassen, reistassen, schooltassen en casual tassen.

6/

kipling rugzak verkoop

Elke drie seconden gaat er wel ergens een Kipling tas over de toonbank.

7/

kipling samenwerking peter pilotto
Kipling X Peter Pilotto

 

Omdat hun hang naar avontuur onveranderd is gebleven, werkt het bedrijf sinds 2006 samen met een aantal van de meest veelbelovende jonge ontwerpers ter wereld. Deze vooruitstrevende collecties werden ontworpen in samenwerking met wereldwijd aanstormend talent, waaronder Cathy Pill (België), El Delgado Buil (Spanje), Gloria Coelho (Brazilië), Girls from Omsk (België), Helena Christensen (Denemarken) en Peter Pilotto (Verenigd Koninkrijk).

8/

kipling app monkey game

Via de app kan je Kiplingaapjes vangen net zoals bij Pokémon Go.

9/

kipling aap

De aapjes zijn genoemd naar de mensen die voor het bedrijf werken. Ieder krijgt zijn eigen setje! Hoe heette die van jou?