3 supermakkelijke feestrecepten

Gepubliceerd op 19 december 2019 door ELLE Partner
3 supermakkelijke feestrecepten

Lekkere seizoensingrediënten, een praktische keukenrobot en onze tips: meer heb je niet nodig om je gasten te verrassen tijdens de eindejaarsfeesten.

We doen vandaag niets liever dan koken, maar we hebben er steeds minder tijd voor. Vooral in de kerstvakantie, want dan moet je aan veel dingen tegelijk denken om je feest te doen slagen: perfecte cadeaus, een tafelversiering om indruk mee te maken en lekkere recepten. Wil je je vrienden of familie versteld doen staan, roep dan de hulp in van gerobotiseerde keukenhulpjes. Met deze designtoestellen maak je in een mum van tijd originele gerechten klaar. Het bewijs in 3 recepten.

1/

1/ HUMMUS VAN KASTANJES MET PITACHIPS

eatcuisinart

Vervang de kikkererwten van het klassieke hummusrecept door een 100% seizoensgebonden product: kastanjes. Met hun lichtzoete smaak vormen ze gegarandeerd dé verrassing van het aperitief.

Ingrediënten

Voor de hummus

  • 250 g geroosterde kastanjes
  • 2 eetlepels tahin
  • Het sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel komijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • Peper en zout

Voor de pitachips

  • 3 pitabroodjes
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Maak de pitachips klaar. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pita’s overlangs in tweeën en snij ze dan in driehoekjes. Leg de driehoekjes op een bakplaat en bestrooi met de kruiden. Giet er nog een scheutje olijfolie over. Breng op smaak met peper en zout aan de hand van de Seasoning Mill van Cuisinart. Meng met je vingers. Bak 5 à 7 minuten in de oven.

Maak de kastanjehummus klaar. Doe alle ingrediënten in de Mini Prep Pro hakmolen/mixer van Cuisinart en mix tot je een fijne puree krijgt. Voeg indien nodig nog een beetje water toe. Doe in een mooie kom. Werk af met een scheutje olijfolie en een paar stukjes kastanjes. Breng op smaak met peper en zout aan de hand van de Seasoning Mill van Cuisinart.

2/

2/ GLÜHWEIN MET VEENBESSEN & KERSTKRUIDEN

eatcuisinart

De glanzende, rode veenbessen of cranberry’s zijn ideaal om te serveren op kerst. Met hun lichtzure smaak brengen ze een beetje contrast in dit heerlijke glühweinrecept. Wat deze winterdrank extra lekker maakt, is de zelf samengestelde mix van kruiden die je naar wens kunt toevoegen.

Ingrediënten

Voor de kruidenmix

  • 5 à 6 kaneelstokjes
  • 5 à 6 jeneverbessen
  • 5 à 6 roze peperbessen
  • 2 kruidnagels
  • 2 anijssterren
  • 1 muskaatnoot

Voor de glühwein

  • 75 cl rode wijn
  • 100 g verse veenbessen
  • 30 cl veenbessensap
  • 3 eetlepels honing
  • Gedroogde bloedsinaasappelen

Bereiding

Maak het kruidenmengsel klaar. Doe de kruiden in de Spice Grinder van Cuisinart. Mix fijn en bewaar in een mooie pot.

Maak de glühwein klaar. Open de fles rode wijn moeiteloos met de Wine Opener van Cuisinart. Giet in een grote kookpot. Voeg veenbessensap, honing, verse veenbessen en bloedsinaasappelen toe. Doe er 2 theelepels zelfgemaakte kruiden bij. Breng snel aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Serveer in mooie kopjes en werk telkens af met een kaneelstokje, een anijsster of een schijfje sinaasappel.

3/

3/ MILLEFEUILLE MET GEGRILDE CHAMPIGNONS EN KRUIDENCRÈME

eatcuisinart

Dit originele en makkelijk klaar te maken voorgerecht zal al snel je favoriete noodoplossing worden bij last-minutebezoek. Je hoeft je fornuis niet aan te zetten om deze millefeuille te bereiden. Extra tip: gril zonder vet te gebruiken voor een knapperig resultaat.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 150 g paddenstoelen (champignons, cantharellen, gele stekelzwam …)
  • 200 g verse kaas
  • 50 g vloeibare room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 handvol platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum ...)
  • Peper en zout

Bereiding

Snij rechthoeken uit in het bladerdeeg. Gril die 5 tot 6 minuten op de effen plancha-bakplaten van de Griddle & Grill van Cuisinart. Hou opzij. Snipper de knoflook fijn. Maak de paddenstoelen schoon met een borstel. Snij ze in reepjes. Verhit de olijfolie op de gegroefde platen van de grill en bak de champignons. Bak 5 tot 6 minuten.

Maak de vulling klaar. Doe de verse kaas en de fijngehakte kruiden in een kom en meng goed door elkaar. Maak de millefeuille door laagjes bladerdeeg, verse kaas en gegrilde champignons op elkaar te stapelen.

4/

ONZE FAVORIETE KEUKENTOESTELLEN

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Cuisinart.