6 verrassende kookboeken om cadeau te geven

Gepubliceerd op 17 december 2021 door Lore Ginneberge
6 verrassende kookboeken om cadeau te geven

Met een kookboek doe je iemand een praktische, maar toch esthetisch verantwoorde attentie cadeau. Deze boeken bieden voor iedereen wat wils, van de keukenkluns tot de chefkok in je omgeving.

Schenk iemand een jaar vol culinaire inspiratie en praktische keukentips – gaande van een duurzamer
voedingspatroon tot het pimpen van kant-en-klare maaltijden – of ga met deze boeken op zoek naar de lekkerste garnaalkroket, de beste ladychefs en wijnbars van ons land.

Voor Belgische gourmands: De Garnaalkroket

Duik in de wondere wereld van... de garnaalkroket! Deze klassieker met krokant jasje en smeuïge binnenkant is onlosmakelijk verbonden met de Belgische kust en smaakt nergens hetzelfde. Je ontdekt dan ook de beste adressen om garnaalkroketten te proeven, of leer er zelf eentje maken volgens het
recept van Kobe Desramaults.

kookboeken kerst cadeau
‘De garnaalkroket’, Food Oostende, Borgerhoff & Lamberigts, € 24,99.

Voor (toekomstige) veganisten: Planteneters

Veganistisch eten met kinderen, kan dat wel? In haar boek beantwoordt Elisabeth Van Lierop enkele veelgestelde vragen - van vegan eten onderweg tot duurzame kinderfeestjes. De plantaardige recepten als chocolade ganachetaart of chili con ketchup zijn echte familiefavorieten.

‘Planteneters’, Elisabeth Van Lierop
‘Planteneters’, Elisabeth Van Lierop, Lannoo, € 24,99.

Voor hotspotters: Belgium for Foodies

Doorkruis het land met ‘Belgium for Foodies’ bij de hand en (her)ontdek onze horeca. Culinair journalist Femke Vandevelde gidst je langs jong keukentalent, prachtige wijnhuizen, adressen voor fijnproevers en lokale specialiteiten. Een must voor elke zichzelf respecterende foodie!

‘Belgium for Foodies kookboek
‘Belgium for Foodies’, Femke Vandevelde, Luster, € 21,95.

Voor de drukbezette chefs: Onweerstaanbaar kant-en-klaar

Sst, niemand die weet dat de dip en pancakes op je volgende brunch niet helemaal zelfgemaakt zijn! Foodfotografes en –stylistes Virginie Schoelinck en Silke Van Engeland delen hun geheimen om kunstwerkjes te maken van kant-en-klare maaltijden. Want minder tijd in de keuken betekent meer tijd om zelf te genieten.

kookboeken cadeau geschenk
‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’, Virginie Schoelinck en Silke Van Engeland, Borgerhoff & Lamberigts, € 24,99

Voor experimentele koks: Thuis koken

David Chang, je kent hem van de Netflix-serie ‘Ugly Delicious’, leert je samen met culinair journalist Priya Krishna om te koken zonder recepten. Geen regels noch moeilijke ingrediënten, maar wel handvaten om je eigen kookstijl te ontdekken en te experimenteren met wat je in huis hebt.

‘Thuis koken David Chang kookboeken kerst cadeau
‘Thuis koken’, David Chang en Priya Krishna, Carrera Culinair, € 29.

Voor de hele familie: Aan Tafel

Koken voor het gezin is niet altijd rozengeur en maneschijn. Voor iedereen die graag haalbare gerechten op tafel zet, is er het boek ‘Aan Tafel’ van Katrijn Debruyne, ook wel @mamasgezondetips. Snelle ovenschotels, gezonde meeneemlunch of tussendoortjes, hiermee scoor je bij je kinderen.

Aan tafel kookboek
‘Aan tafel’, Katrijn Debruyne, Pelckmans, € 25.