Rueda: de perfecte wijn voor de feestdagen

Gepubliceerd op 30 december 2019 door ELLE Partner
Rueda: de perfecte wijn voor de feestdagen

Wijn en Frankrijk worden vaak in één adem genoemd. Een beetje jammer, want er zijn nog heel wat fantastische wijngebieden in andere landen. Neem nu de Rueda in Spanje, een regio waar een frisse karaktervolle witte wijn wordt geproduceerd.

113.720.966 kg. Zoveel druiven werden er dit jaar geoogst in de Rueda, de belangrijkste regio voor witte wijn in Spanje. De wijnstreek bevindt zich tussen Salamanca, Valladolid, Segovia en Ávila, vier historische steden met een sterk Spaans karakter.

Bekendste druif in deze regio is de verdejo, die een frisse en strakke witte wijn oplevert met uitgesproken aroma’s van citrusfruit, appel, peer, bloemen en kruiden, afgerond met een karaktervolle bite. Het kalk in de bodem staat in voor een mooie zuurgraad en voor de minerale tonen.

Aan tafel toont de Rueda zich van zijn veelzijdigste kant. Je kunt de witte wijn bij zowat alles serveren: van rijke visgerechten en pasta tot lichte salades of sushi. Maar het allerbest past de wijn bij Spanje, en alles wat het culinair te bieden heeft!

Nieuwsgierig naar de Rueda, een frisse en geurige wijn? Probeer hem eens uit in combinatie met dit originele gerecht met gamba’s van Kris Herrijgers van kriskookt.be.

Gamba's met zeekraaldressing en gegrilde ciabatta Gamba’s met zeekraaldressing en gegrilde ciabatta Nieuwsgierig naar de Rueda, een frisse en geurige wijn? Probeer hem eens uit in combinatie met dit originele gerecht met gamba’s van Kris Herrijgers van kriskookt.be. Lees meer