Recept: zandkoekjes met hazelnoot, citroen en melkchocolade

Rate this post
Geüpdatet op 29 november 2019 Druk het recept af door Emilie Mascia Foto’s: Maxime Degée
  • 20 mn
  • 12 mn
  • 35 koekjes
Recept: zandkoekjes met hazelnoot, citroen en melkchocolade

Deze makkelijke koekjes zijn een klassieke traktatie op feestdagen. Maak ze met je kids voor extra keukenplezier!

Ingrediënten

  • 180 g bloem
  • 1 ei
  • 80 g zachte boter
  • 55 g fijne suiker
  • 100 g melkchocolade
  • 65 g hazelnootpoeder
  • De schil van 1 citroen

Bereiding

    class="ul1">

  1. Rooster het hazelnootpoeder in een pan (voeg geen vet toe) en laat afkoelen.
  2. De de suiker bij het ei en klop op. Voeg boter, bloem en geroosterd hazelnootpoeder toe. Meng het deeg met je vingertoppen tot het zanderig wordt. Maak een bal en wikkel in huishoudfolie.
  3. Laat het deeg ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit, snij er koekjes uit met deegvormpjes en leg die op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  5. Bak ongeveer 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. De koekjes moeten goudbruin zien. Laat afkoelen op een rekje.
  6. Smelt de melkchocolade en dompel er de helft van je koekjes in. Laat opstijven op een vel bakpapier.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor