Recept: zandkoekjes met hazelnoot, citroen en melkchocolade

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

20 min

Temps de cuisson

12 min

Nombre de personnes

35 koekjes

Niveau de difficulté

Non spécifié

Recept: zandkoekjes met hazelnoot, citroen en melkchocolade

Ingrediënten

  • 180 g bloem
  • 1 ei
  • 80 g zachte boter
  • 55 g fijne suiker
  • 100 g melkchocolade
  • 65 g hazelnootpoeder
  • De schil van 1 citroen
  1. Rooster het hazelnootpoeder in een pan (voeg geen vet toe) en laat afkoelen.
  2. De de suiker bij het ei en klop op. Voeg boter, bloem en geroosterd hazelnootpoeder toe. Meng het deeg met je vingertoppen tot het zanderig wordt. Maak een bal en wikkel in huishoudfolie.
  3. Laat het deeg ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit, snij er koekjes uit met deegvormpjes en leg die op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  5. Bak ongeveer 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. De koekjes moeten goudbruin zien. Laat afkoelen op een rekje.
  6. Smelt de melkchocolade en dompel er de helft van je koekjes in. Laat opstijven op een vel bakpapier.

ads

ads