Zelfgemaakte vegan kokosyoghurt met cashewnoten

Geüpdatet op 16 november 2019 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Chantal Dierickx
  • Ontbijt
  • 15 mn
  • 23 h
  • 1 bokaal
  • Easy
Zelfgemaakte vegan kokosyoghurt met cashewnoten

Op zoek naar een veganistisch ontbijt waar je buik blij van wordt? Maak eens zelf kokosyoghurt! Makkelijker dan je zou denken en supergezond.

Ingrediënten

  • 150gr cashewnoten
  • 1 blik volle kokosmelk
  • 1 probiotica capsule (bijvoorbeeld mannavital)

Bereiding

  1. Laat de cashewnoten minstens 2u weken in water zodat ze zacht worden.
  2. Giet af en plaats de cashewnoten, kokosmelk en de inhoud van de capsule in een blender. Mix tot je een egale massa krijgt en voeg wat water toe tot je de gewenste consistentie bereikt.
  3. Giet de dikke yoghurt in een schone (!) glazen bokaal. Dek af met een zakdoek/kaasdoek en bewaar gedurende 24u op een warme plaats
  4. De yoghurt is geslaagd wanneer het volume is toegenomen en er zich kleine belletjes vormen. Eet dit puur, voeg er wat gestoofd fruit aan toe als ontbijt of kruiden en citroensap voor een romige dressing.
Tip: Vul je grote bokaal maar tot de helft, want de yoghurt neemt erg toe in volume. Zo voorkom je dat hij overloopt.

#ELLEETENCLUB

Via haar Instagrampagina, blog en vooral workshops deelt holistisch voedingsconsulent Chantal Dierickx haar gezonde levensstijl, holistische voedingstips en heerlijke receptjes. Een leven in balans? Daar doet ze 't voor!

Instagram: @foodbygront
Website: Food by Gront

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor