Notenreep met plantaardige frozen yoghurt

Geüpdatet op 12 november 2019 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • Ontbijt Dessert Hapjes
  • 15 mn
  • 2 h
  • 2 repen
  • Easy
Notenreep met plantaardige frozen yoghurt

Voor elke snack bestaat een gezonde variant! Deze notenreep bevat niets dan voedzame ingrediënten en is volledig vegan-proof

Ingrediënten

  • 1 el chiazaad
  • 400 ml Abbot Kinney’s Coco Greek Style
  •  40 g rauwe amandelen
  • 40 g rauwe walnoten
  • 80 g dadels, pitloos
  • 1,5 el havermout
  • 1⁄4 tl kaneel
  • 1⁄2 el lijnzaad
  • zeezout
  • 5 frambozen, gehalveerd
  • 2 aardbeien, dun gesneden handje zwarte bessen
  • 1⁄4 banaan, dun gesneden

Bereiding

  1. Bekleed een kleine bakplaat of 2 ovenschalen (van elk 17 x 25 cm) met bakpapier.
  2. Voeg de yoghurt en chiazaadjes samen tot een homogeen mengsel. Zet opzij.
  3. Doe de amandelen in de keukenmachine en mix voor 3 seconden, voeg daarna de walnoten toe en mix opnieuw 3 seconden. Voeg de dadels toe en pureer voor ca. 10 seconden.
  4. Verhit een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur, en voeg havermout, kaneel en zout toe. Bak al roerend 3 minuten. Voeg het lijnzaad-, noten- en dadelmengsel uit de keukenmachine toe, en bak het geheel al roerend goudbruin. Nu heb je een heerlijk kruimeldeeg!
  5. Giet en verdeel de yoghurt in de bereide ovenschalen (met bakpapier) en verspreid tot je overal een gelijkmatig dunne laagje krijgt (0,5 – 0,8 cm). Maak het geheel af met fruit en het kruimeldeeg.
  6. Bedek de ovenschalen (of bakplaat) met aluminiumfolie. Plaats in de vriezer voor 2 uur, of de hele nacht, totdat de repen volledig zijn bevroren.
  7. Snijd je bereiding in repen. Serveer meteen, en bewaar de repen in de diepvriezer in een luchtdichte bak of zak.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor