Porridge van gierstvlokken, chiazaden en granaatappel

Rate this post
Geüpdatet op 11 oktober 2019 Druk het recept af door Virginie Dupont Foto’s: Julie Touron
  • Ontbijt
  • 10 mn
  • 1 persoon
  • Beginner
Porridge van gierstvlokken, chiazaden en granaatappel

Deze porridge met een twist is een ideaal ontbijt. Met zijn chia- en granaatappelzaden vormt het een uitstekende energiebron, perfect om er weer flink tegenaan te gaan.

Ingrediënten

  • 25 cl van een plantaardig alternatief voor melk (amandel- of havermelk, ...)
  • 3 eetlepels chiazaadjes
  • 100 g gierstvlokken
  • 1/2 granaatappel
  • 1 koffielepel vanillepoeder
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 1/2 koffielepel citroensap
  • Een schepje honing

Bereiding

  1. Giet de plantaardige melk en de chiazaden in een glazen pot, sluit hem en schud gedurende 3 minuten
  2. Voeg er dan de gierstvlokken, het citroensap, de vanille, het kaneel en een snuifje zout aan toe.
  3. Laat minstens 30 minuten maar het liefst de hele nacht rusten.
  4. Giet de porridge in een kom, strooi er de granaatappelzaden over en breng op smaak met wat honing.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor