Roadtrip Bordeaux: ontdek de Graves-streek

Geüpdatet op 22 november 2019 door ELLE Partner
Roadtrip Bordeaux: ontdek de Graves-streek

Tijdens het vervolg van hun zinderende roadtrip in de streek van de bordeauxwijnen schuiven we onze voeten opnieuw onder de onconventionele tafel van chef Dominique Persoone en bezielde sommelier Andy De Brouwer. De twee laten ons heerlijke gerechten en gezellige mensen ontdekken. In dit tweede seizoen: ontmoetingen, plekken en recepten om voor te vallen. Wij volgen hen!

Deze week trekken we met Andy richting chateau Simon in de Graves-streek, om vervolgens samen met Dominique de regio vanuit de lucht te verkennen. Een bezoek aan de slager, de markt, en klaar zijn we om het diner op het dorpsplein van Bazas te organiseren. Daar zal onze traditionele ‘filet américain’ verenigd worden met de smaken van de streek… Hij krijgt voor de gelegenheid zelfs een nieuwe naam!

elleeten

1/

WAT VALT ER TE ONTDEKKEN?

De linkeroever van de Garonne vanuit de lucht gezien, en de wijndomeinen van de AOC Graves. De wijnroute van Graves en Sauternes, waar meer dan 2000 jaar geleden de eerste rijen wijnstokken aangelegd werden. Het is de moedergrond van de grote bordeauxwijnen en het uitgelezen moment om het werk van Pauline en Anne-Laure te bewonderen, twee jonge vrouwen die gebeten zijn door het familiedomein: wijnkasteel Simon, uitgestrekt over 38 hectare. Sinds 1814 verbouwt de familie Dufour hier wijndruiven, en produceert ze zowel droge als zoete witte wijnen en delicate rode wijnen met een soepel karakter, overeenstemmend met dat van de twee jonge eigenaressen.

Hun grootmoeder Yvonne, die veel te vroeg weduwe werd, heeft hier de beginselen gelegd voor het einde van het patriarchaat. Dominique loodst ons door de markt van Bazas, waar men vrolijk door elkaar buldert en het bruist van energie, en waar de ingrediënten te vinden zijn voor een heerlijke steak tartaar met een twist.

2/

SERVEER MET EEN CHÂTEAU SIMON.

Château Simon – Graves blanc – 2018

Witgouden, discrete kleur. Aroma’s van rijp steenfruit, zoals abrikoos en perzik. Een zeer elegante wijn.

Château Simon – Graves – 2015

Kersenrood met matige intensiteit, aroma’s van discrete rode vruchten, leer, hars en dennenbos.

Château Simon “L’Empreinte” – Graves – 2015 – In eiken vaten gerijpt.

Een robijnrode wijn met met kruidige aroma’s zoals zoethout en kruidnagel.

Recept: steak tartaar Recept: steak tartaar Ontdek het overheerlijke steak tartaar recept ! Lees meer