Roadtrip Bordeaux: ontdek de Entre-Deux-Mers wijnstreek

Gepubliceerd op 8 november 2019 door ELLE Partner
Roadtrip Bordeaux: ontdek de Entre-Deux-Mers wijnstreek

Tijdens het vervolg van hun zinderende roadtrip in de streek van de bordeauxwijnen schuiven we onze voeten opnieuw onder de onconventionele tafel van chef Dominique Persoone en bezielde sommelier Andy De Brouwer. De twee laten ons heerlijke gerechten en gezellige mensen ontdekken. In dit tweede seizoen: ontmoetingen, plekken en recepten om voor te vallen. Wij volgen hen!

Deze week zakken we af naar wijnkasteel Tour de Mirambeau in Entre-Deux-Mers, waar Andy de buurt verkent terwijl Dominique oesters gaat vangen in het bekken van Arcachon. De twee eindigen als surfend op de spectaculaire getijdengolven van de Mascaret en organiseren een magisch diner aan de oevers van de Garonne.

1/

Wat valt er te ontdekken?

Entre-Deux-Mers is een streek die in werkelijkheid tussen twee rivieren ligt: de Garonne en de Dordogne. Het is een van de grootste bordeauxstreken en zonder twijfel ook een van de mooiste, met zijn velden, heuvels, wouden en wijngaarden. De bordeauxwijnen zijn niet enkel rood. Men produceert er ook de formidabele witte wijnen met noties van sauvignon: helder, fris, fruitig, mineraal. Zowel de invloed van de Atlantische Oceaan als de westenwind zorgen ervoor dat hier aan frisheid geen gebrek is. Het wijnkasteel Tour de Mirambeau, waar een impressionant kalksteenplateau de Dordogne domineert. Het domein behoort toe aan de familie Despagne, erfgenamen in een lange stamboom van wijnproducenten sinds het einde van de 19eeeuw. Hier wonen en werken Basaline en Thibault, broer en zus die passie en ambitie delen en ons alles zullen vertellen alvorens we naar de haven van Arcachon trekken om oesterkweker Marc te ontmoeten. Daar zullen we de beste oesters van Frankrijk proeven, klaargemaakt door Dominique.

2/

Château Tour de Mirambeau

Witgouden kleur met frisse schittering. Onmiddellijk herkenbare bordeauxstijl met aroma’s van steenfruit en verse boter. Hint van vanille en lichtzurig exotisch fruit zoals passievrucht en kiwi. In de mond blijft alles in balans.

Recept: oesterpuree Recept: oesterpuree Ontdek het overheerlijke oesterpuree recept Lees meer