Roadtrip Bordeaux: ontdek de Médoc wijnstreek

Gepubliceerd op 8 november 2019 door ELLE Partner
Roadtrip Bordeaux: ontdek de Médoc wijnstreek

Tijdens het vervolg van hun zinderende roadtrip in de streek van de bordeauxwijnen schuiven we onze voeten opnieuw onder de onconventionele tafel van chef Dominique Persoone en bezielde sommelier Andy De Brouwer. De twee laten ons heerlijke gerechten en gezellige mensen ontdekken. In dit tweede seizoen: ontmoetingen, plekken en recepten om voor te vallen. Wij volgen hen!

Deze week trekken we samen met Andy naar het wijnkasteel Anthonic in Moulis-en-Médoc en bezoeken we de kuiperij Nadalié en chocolaterie La Fèverie met Dominique. Het doel? Onszelf eens goed verwennen. Voor minder gaan we niet!

1/

WAT VALT ER TE ONTDEKKEN?

De Médoc, een gigantische wijnstreek aan de linkeroever van de Gironde (hier produceert men Château Margaux, een van de meest prestigieuze wijnen ter wereld!). Sinds augustus 2016 ondergaan de wijngaarden van chateau Anthonic een overschakeling naar biologische wijnteelt, maar het certificaat van biologische landbouw wordt pas aan de wijnoogst van 2019 toegekend.

We ontmoeten er gepassioneerde zielen die wijnen van de bovenste plank produceren. En dat geldt ook voor de kleine domeinen, die zich sinds enkele jaren toeleggen op biologische wijnteelt. Zo ook wijnkasteel Anthonic, dat uit liefde voor de natuur, de bodems en de zoektocht naar een streekwijn met een speciale smaak in 2016 de overstap waagde. Chateau Anthonic is het levenswerk van Nathalie en Jean-Baptiste Cordonnier. Het koppel houdt van schoonheid, wat nog duidelijker wordt na een kijkje op hun Instagramprofiel. Ze leerden elkaar kennen in België. Zij, een juriste die studeerde in Brussel. Hij, geboren in België, studeerde agronomie in Gembloux. Samen beslisten ze om het werk van zijn familie, dat in 1976 begon, voort te zetten. Het werd een liefdesverhaal, een verhaal over grond en land, zoals je wel eens in de romantische categorie op Netflix tegenkomt. Wat zoet genot betreft komen we niks tekort. Dominique leidt ons rond in La Fèverie, kwestie van voldoende chocolade in te slaan voor zijn recept van de dag: Belgische wafels gepaard met een verdomd goeie wijn.

elleeten

2/

SERVEER MET EEN CHÂTEAU ANTHONIC

Château Anthonic Moulis-en-Médoc – 2015

Robijnrode kleur, zachte aroma’s van licht zurige, edele rode vruchten. Wat zoethout en gommetjes. Herkenbare Médoc-stijl waarbij bittere amandelschil de afdronk overheerst.

Château Anthonic Moulis-en-Médoc – 2016

Kleur met iets minder intensiteit, roze schittering. Licht zurige kers, framboos, viooltjes en kersensnoepjes: niets dan speelse aroma’s.

Recept: wafels met pure chocolade Recept: wafels met pure chocolade Voor de zoetekauwen onder ons. Heerlijke wafels met een verrassende twist! Lees meer