Auberginerolletjes met pesto van gemengde olijven

Geüpdatet op 16 oktober 2019 Druk het recept af door Commercieel team
  • Lunch/Diner
  • 5 mn
  • 10 mn
  • Voor ongeveer 10 auberginerolletjes
  • Beginner
Auberginerolletjes met pesto van gemengde olijven

Altijd goed om in je ijskast te hebben: een potje zelfgemaakte pesto. Je maakt er in een handomdraai een onweerstaanbare pasta mee. En als je de groene Italiaanse saus presenteert in een auberginerolletje, heb je meteen een feestelijk hapje.

Ingrediënten

  • 60 gram SoCheeze-blokjes met olijven
  • 1 handje gewassen spinazieblaadjes
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel zout
  • 2 aubergines
  • 10 SoCheeze-blokjes met olijven
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel Provençaalse kruiden
  • Snuifje zout

Bereiding

 

Voor de pesto

 

  1. Rooster de pitjes enkele minuten in een droge pan op een middelmatig vuur. Ze zijn klaar wanneer ze lichtbruin kleuren en mooi geuren.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in je hakmolen of in een hoge plastic beker en mix fijn.
  3. Voeg de olijfolie toe en meng die er kort onder.

 

Voor de rolletjes

 

  1. Verwarm de oven voor op 150° C en snij intussen de aubergines in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik.
  2. Meng olijfolie en kruiden door elkaar en bestrijk de aubergines hiermee aan beide kanten.
  3. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede grill en laat 8 minuten garen in de oven.
  4. Laat de aubergineplakjes afkoelen en spreid er dan de pesto over uit. Rol ze op en werk af met een blokje SoCheeze en groene kruiden.

 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met SoCheeze.
www.sofine.eu

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor