Courgetti met basilicum

Rate this post
Geüpdatet op 16 oktober 2019 Druk het recept af door ELLE Partner
  • Lunch/Diner
  • 5 mn
  • 2 mn
  • 8 personen
  • Beginner
Courgetti met basilicum

Een beetje foodie heeft natuurlijk al lang zijn granenpasta vervangen door courgetti, de groene sliertjes gemaakt van courgette. Maar wist je dat je met courgetti ook een verrassend hapje kunt maken, of een frisse side salad? Door de courgette te combineren met de vegan fetablokjes van SoCheeze krijg je een gezond en heerlijk smeuïg gerecht. De chilivlokken en citroenzeste zorgen voor de nodige pit.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 80 gram SoCheeze – gemengde olijven
  • Zeste en sap van ½ biocitroen
  • 1 hand basilicumblaadjes
  • 1,5 theelepels chilivlokken
  • Olijfolie
  • Zwarte peper van de molen
  • Zout

Bereiding

  1. Snij de courgette in linten met behulp van een spiralizerof een dunschiller.
  2. Verwarm een pan op het vuur, giet er 1 eetlepel olijfolie in en voeg daarna 1 eetlepel chilivlokken toe. Laat 1 minuut bakken.
  3. Voeg de courgette toe en bak 1 minuut. Blus met het citroensap en een snuifje zout.
  4. Neem de pan van het vuur. Voeg de basilicumblaadjes en 60 gram SoCheeze-blokjes toe en meng goed dooreen. Breng op smaak met peper.
  5. Rol de courgetti op met een vork en dresseer in een klein potje of op een apero-lepel. Werk af met een blokje SoCheeze, chilivlokken, citroenzeste en peper.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met SoCheeze.
www.sofine.eu

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor