Recept: oesterpuree

Gepubliceerd op 4 november 2019 Druk het recept af door Commercieel team
  • Lunch/Diner
  • 15 mn
  • 20 mn
  • 4 personen
  • Medium
Recept: oesterpuree

Ontdek het overheerlijke oesterpuree recept

Ingrediënten

  • oesters uit Arcachon (35?)
  • 1kg bloemige aardappelen
  • zout
  • 250g boter
  • 1l karnemelk
  • 4 sjalotjes
  • peper & zeezout
  • zeekraal (plaatselijk?)
  • bieslook
  • 7 eieren of 20 kwarteleieren
  • fles witte Bordeaux wijn

Bereiding

Tools:

  • snijplank & messen
  • oestermes & beschermhandschoen
  • kom
  • kookpot
  • pan
  • passe-vite
  • schuimspaan
  • zeef
  • pannetje
  • garde
  • pottenlikker
  • dresseerbordjes
  1. Open de oesters en bewaar ze fris in eigen nat
  2. Kook de aardappelen met zout en giet ze af
  3. Haal door een passe-vite en werk op met een goede klomp boter
  4. Voeg karnemelk toe tot de gewenste dikte
  5. Snijd de sjalotjes fijn en bak glazig in een beetje boter
  6. Zeef het sap van de oester en voeg toe
  7. Voeg citroen en vers gemalen peper toe
  8. Kook op en laat de oesters hierin kort samentrekken
  9. Kleur ongezouten boter tot notenboter
  10. Pocheer de eitjes
  11. Dresseer: puree in een diep bord, eitje er op, oesters er rond, bestrooien met extra peper, overgieten met wat notenboter en verder afwerken met zeekraal of bieslook

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Les Vins de Bordeaux.
www.bordeaux.com

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor