Recept: Vlaamse stoverij

Rate this post
Geüpdatet op 4 november 2019 Druk het recept af door ELLE Partner
  • Lunch/Diner
  • 30 mn
  • 3 h
  • 4 personen
  • Medium
Recept: Vlaamse stoverij

Ontdek hier het recept van een klassieke Vlaamse stoverij!

Ingrediënten

  • 1kg lamsvlees (schouder of gigot)
  • boter en/of smout om aan te bakken
  • bloem
  • peper & zout
  • tijm
  • laurier
  • kruidnagel
  • 3 uien
  • 1 boterham met goede mosterd
  • 1 snede peperkoek
  • 1l bruin bier
  • 1l rode wijn uit Bordeaux
  • 1,5 blokje bouillon
  • geweekte pruimen uit Agen
  • chips van minifrietjes

Bereiding

Tools:

  • snijplank & messen
  • stoofpot
  • kommen
  • plastic folie
  • schuimspaan
  • zeef
  • keukenpapier
  • dresseerkommetjes
  1. Snijd het vlees in kubussen van ongeveer 5cm
  2. Kruid met pezo
  3. Bestrooi met bloem
  4. Bak aan
  5. Snijd de ui fijn en bak aan in boter/smout
  6. Deglaceer de pan met bier en wijn
  7. Zet het vlees onder met de saus
  8. Kruid met pezo, tijm, laurier, kruidnagel
  9. Voeg de boterham met mosterd toe
  10. Dek af en laat sudderen
  11. Voeg eventueel een bouillonblokje toe
  12. Voeg een kwartier voor einde de peperkoek en de geweekte pruimen toe
  13. Verwijder de boterham, peperkoek en kruiden
  14. Laat de saus inkoken en breng verder op smaak (eventueel met een scheutje azijn)
  15. Dresseer met minifrietjes

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Les Vins de Bordeaux.
www.bordeaux.com

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor